2021-ben orvosi egyetemre felvételizők, milyennek érzitek az eredményeiteket?
Ezen a héten megtörtént a biológia és kémia emelt szintű érettségi, a megoldásokat is közzétették. Mit gondoltok, hogy sikerült nektek?
Bizonyára vannak olyanok, akik másodjára felvételiznek. Szerintetek milyen nehézségű volt a két emelt? (Már aki biológia mellett kémiából érettségizett)
(Aki fizikából emeltezik, előre is sok sikert!)
Köszönöm:)
Kémia 90 feletti lesz, a biológia 85 körüli, elsősorban a Semmelweis Egyetemre szeretnék menni ÁOK-ra, de mindegyik egyetemet megjelöltem, ahol van orvosi.
Számomra össz-vissz a tavalyi kémiát könnyebbnek találtam, elöször is a tavalyi számolások könnyebbek voltak, mivel a megszokott feladatokkal lehetett találkozni, nem volt semmi új, míg hát a mostaniban már a hatos feladat meglepett. Tavaly csak az esettanulmány volt nehéz, az a hosszú kísérletelemzős se volt gáz, mert pl azt, hogy mi oldódik kék és zöld színnel, elég gyakran megkérdezik, meg a többire is rá lehetett jönni.
De szerintem az idei volt nehezebb, az elméletben elég sok pontot veszítettem, habár hozzá kell tenni, hogy egy elég figyelmetlen ember is vagyok.
Kb 55 pont körülire számítok, ami hát most édes kevés lesz az orvosihoz.
Bioszom nem lesz olyan fényes, hogy azzal feltornáztassam a pontjaimat.
Szóval ha kell itthon maradok egy évet jövőre, mindenképpen az orvosi az álmom
Köszönöm a kérdést #9
Szerencsére jól sikerült mindkét emelt, remélem sikerül a felvételi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!