Szerintetek mi a felső korhatár az orvosi egyetem elkezdésére?
Mikor érdemes még? Mikor késő már?
Ha számít a kérdés szempontból, nem Magyarországon.
Illetve lenne még egy kérdésem: Ha már van más egyetemi végzettsége az embernek, számít-e valamilyen pozitívumként? Hogyan működik a felvételi?
Egyenként válaszolok :)
Hallottam olyat, aki 60 évesen kezdte el. Hát aki nagyon akarja elkezdheti akkor is, de szerintem ha már tényleg "megéri" szempontot nézünk, akkor ilyen 28-30 talán. 30 után szerintem már necces, de nem kizárt nyilván :)
Ha van más végzettséged, akkor kreditként beszámíthatnak hasonló tárgyakat, de ezt az egyetem dönti el, hogy melyiket, ott kell megérdeklődni. Ha sok tárgyad beszámítható, akkor lehet csak 2-3 tárgyad lenne első félévben.
Külföldi szempontból nem tudok nyilatkozni, hogy működhet sajnos.
#1 Nagyon szépen köszönöm a választ. 😊
Egyelőre csak gondolkodom rajta. 😅 Tanár vagyok, néha unalmasnak találom a munkámat, úgy érzem túlságosan konfortzóna lett számomra. Nem találok kihívást benne.
Viszont mivel én már 31 vagyok, valószínűleg késő bánat, legalábbis az orvosi. Sebaj!
#2 Köszönöm szépen neked is a választ!
Igen, az anyagi része sem elhanyagolható. Persze egyelőre csak eszembe jutott a dolog. Más dolgokon is gondolkodom.
#3 Köszönöm mégegyszer. 😊
Nekem is vannak B és C terveim, mint tolmács vagy szívesen dolgoznék pl. nagykövetségen is.
Én is 30 felett kezdtem el, és senkit nem érdekelt.
(Csak hátha erőt ad, hogy nem vagy egyedül. :) l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!