Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek otthagyjam az OKJ-t?

Szerintetek otthagyjam az OKJ-t?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem, 2020ban, és tanév végén jelentkeztem egy OKJ képzésre logisztikai technikusnak, mivel még úgy éreztem, hogy nem állok készen egy egyetem megkezdésére egyedül 17-18 évesen.

Most végzek az első évvemmel, viszont eléggé elbizonytalanodtam..

Nem nagyon tetszik ez a szakma, nem is érdekel (nem hinném hogy ezzel szeretnék foglalkozni), de ennek ellenére kitűnő lesz az évvégim belőle, de mindösszesen csak a szorgalmam miatt..

Viszont most jelenleg úgy érzem, hogy készen állnék az egyetemre, egy kereskedelem és marketing szakon, viszont ahhoz hogy felvegyenek, kell egy angol nyelvvizsgát is szereznem, amit lehet, hogy nem tudnék megcsinalni a maradék 1 év mellett (sok felelés, dolgozat és vizsgák) , de nem tudom...

A kérdés az, hogy befejezzem-e ezt az OKJ-t, aminek a végén még 1 nehéz vizsga is van és közben rágjam át a nyelvvizsgán magam, ami lehet nem is sikerül, vagy szeptembertől csak angoloznék, de akkor oda ez az év kb..

Kérlek segítsetek, ti mit tennétek a helyemben?🥺

2021. máj. 26. 17:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen kitartással egyetemen nem fogod megállni a helyedet.
2021. máj. 26. 17:37
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

Biztos, hogy egyetemre való vagy, ha ilyen döntésképtelen vagy?

Amibe belekezdtél azt tessék befejezni, mi vagy Te, szöcske, hogy ez nem jó, most ide ugrok ez sem jó, majd kiderül hogy a ker.marketing sem a te világod és a két szék közül a foldre esel pucér seggre! Se szakmád, se diplomád nem lesz.

Oka volt, hogy belekezdtél ebbe a képzésben, a mai világban jó több lábon állni, nekem is több szakmám van. Fejezd szépen be az okj-t az egy dolog, hogy most nem erdekel, de lehet csak ebben lesz munkád és nem a tv-t banulod otthon, hanem hozod a penzt a házhoz!

Aztán ha ez az okj megvan / vagy kozben ha nem megy a tanulás rovására / nyáron nyelv vizsgazol és utána szépen jelentkezel egyetemre!

Mellette id tudsz melózni az okj szakmádban, jól fog az meg jonni. Fejezd be amit elkezdtél!!!!

2021. máj. 26. 17:38
 3/13 anonim ***** válasza:
98%
Kiegészítésnek annyit írnék, hogy nekem középsuli után 1 év maradással lett volna egy felsőoktatási végzettségem. Életem legnagyobb hibájának vélem, hogy nem csináltam meg. Diplomám is, OKJ-s szakmám is van azóta.
2021. máj. 26. 18:39
 4/13 A kérdező kommentje:

Pár hozzáfűznivaló:

- Nem a sok tanulnivaló miatt akartam abbahagyni, hanem azért, mert szimplán nem érdekel a szakma, illetve amúgyis csak időhúzásként mentem, illetve hogy legyen többletpontom, csak közben kiderült, hogy ezért nem kapok semmit sem.

- Úgy érzem van kitartásom az egyetemhez, hiszen egy csomó (rengeteg) felelés és dolgozatok után is kitűnő bizonyítványom van, és van egy 95%-os vizsgám is. Ez elég jó arány ahhoz képest hogy nem érdekel.

A válaszokra:

Lehet igazatok van és nem kéne félbehagyni, max a nyelvvizsga minőségére menne rá..

Köszönöm szépen a válaszokat!😌

2021. máj. 26. 19:09
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem most már érdemes lenne végigcsinálnod, de te érzed. Abban egyetértek az egyik válaszolóval, hogy így egyetem mellett tudnál a szakmádban dolgozni, és az biztos jól jönne. Szerintem kitartó vagy, nem a kitartás hiányával van baj.

Az is lehet, hogy a gyakorlatban jobban érdekelne ez a szakma. Volt már szakmai gyakorlat a képzés alatt?

Én középiskola után elkezdtem egy okj-t, kb. fél év múlva félbehagytam. Az okj egészségügyi volt, azóta szereztem bölcsészkaron több diplomát is.

Nekem megérte, mert ez érdekelt igazán, és azóta dolgozok is a diplomámmal. Mindenesetre tényleg jobb több lábon állni, habár én abban a szakmában valószínűleg nem dolgoztam volna, aminek több oka is van.

Én is tervezem, hogy még tanulok majd valamilyen szakmát egy újabb területen.

2021. máj. 26. 19:43
 6/13 anonim ***** válasza:
98%
Én folytatnám. Nyelvvizsgán nem számít milyen, csak legyen meg. Arra még szerintem fel lehet készülni OKJ mellett is. Persze te érzed, de szerintem belefér.
2021. máj. 26. 19:50
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Csináld szerintem végig, ez már a célegyenes. Aztán gondolkozz azért, hogy mivel is akarsz foglalkozni, nem minden a pénz, s nem minden a diploma. De te tudod, csak jó tanács.
2021. máj. 26. 20:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszotokat!😌❤️
2021. máj. 26. 21:00
 9/13 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem érdemes lenne végigcsinálnod,ha már rászántál egy évet. Lesz egy szakmád,aztán mehetsz nyugodtan egyetemre. Nyelvvizsgára fel lehet készülni tanulás/munka mellett is. Ott nem lényeg,hogy hány % csak az hogy megvan,nem lesz benne a bizonyítványban.

Illetve ha esetleg otthagynád (nem tudom dolgozol-e),de munkába kell állni utána mert mondjuk a Tb-t fizetni kell.

Már csak egy év van hátra,hamar eltelik.:)

2021. máj. 27. 11:16
 10/13 A kérdező kommentje:
Folytatom, köszönöm!☺️
2021. máj. 28. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!