Szerintetem milyen irányban lenne érdemes továbbtanulnon? Bőv. Lenn
17 éves lány vagyok, most 11-es. Nem nagyon vagyok biztos abban hogy a pszichológia lenne e a megfelelő, ezért szeretném a ti segítségeteket kérni.
Pár szó magamról:
Mindenképp Pesten szeretném tanulni.
Úgy gondolom hogy megletősen érzékeny vagyok, szociális téren is. Nagyon szeretem az állatokat, 6 éves korom óta tartunk mindenféle állatot, kutya tengerimalac stb.
Nagyon szeretek az embereken de legfőképpen az állatokon segíteni, de orvos nem bírnék lenni mert nem bírom a látványt. Nagyon szeretek másoknak tanácsot adni, szeretem ha figyelnek ha hallgatnak rám az emberek.
Angolból és töriből szeretnék emeltezni, de szeretem a biológiát, de nem érettségizek belőle.
Ha orvosként nem bírod a beteg emberek látványát, miért gondolod, hogy pszichológusként bírnád az idegileg meggyötörtekét? Mondjuk egy terrotámadás túlélőjével le tudnál ülni beszélgetni?
Ha nem az nem jelenti azt, hogy alkalmatlan lennél rá - mert a pszichónak is kismillió területe van - de a szociális érzékenység nem hiszem, hogy különösebb erény lenne a tudományban.
Én úgy tudom, hogy a pszichológiához kell a biosz.
Lehetsz pedagógus, pszichopedagógus, szociális munkás, csak lelkileg légy erős és stabil. De lehet, hogy ezekhez is kell a biológia, ebben nem vagyok biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!