Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megérné befejeznem az egyetemet?

Megérné befejeznem az egyetemet?

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok közigazgatás-szervező szakon. Nagyon megbántam, hogy ide jöttem. Nézzük a rideg tényeket: közszférában tudok ezzel elhelyezkedni, és kb nettó 160 lenne ott a fizetésem. Ehhez képest egy gyárban, gyorsétteremben, boltban is fizetnek 180-200-at vagy a felett is.

Bármilyen, végzettséget nem igénylő betanított segédmunkáért jobb fizetést kapnék, mint ha ezzel a diplomával helyezkednék el. Tulajdonképpen ugyan olyan, mint egy tanári diploma. Nem lehet vele megélni.

Ígyis-úgyis egy gyárban kötök ki, akkor mi értelme van még másfél évet elcsesznem az életemből? A tandíjat kéme visszafizetnem, de talán még úgyis megérné

2021. febr. 27. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Nem a rövid távot kell nézni, hosszú távra mindenképpen megéri. Nem csak a közszférában tudnál elhelyezkedni. A tanári diploma esetére sem igaz a hiedelmed.
2021. febr. 27. 14:44
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Válassz másik szakot.
2021. febr. 27. 14:50
 3/11 anonim ***** válasza:
80%

Válassz másik szakot és fogadtasd el az elvégzett krediteket így nem 0rol kellene kezdened.

Vagy fejezd be és nem szakmában fogsz elhelyezkedni de olyan irodai munkában ami felsőfokú végzettséget igenyel. Sok helyen nem kötik egy bizonyos szak meglétéhez a munkára való alkalmasságot.

Az ok pedig amiért kiemeltem hogy irodai munka az az, hogy lehet hogy a gyárban jobb fizetest kapnál eleinte mint egy random irodai munkában, de irodában nagyobb az előrelépés esélye, és 30 év múlva is konnyem tudod végezni, a nélkül hogy a fizikai munka kikészítené a testedet.

2021. febr. 27. 15:08
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Vagy végezd el, és menj mesterre.
2021. febr. 27. 15:45
 5/11 A kérdező kommentje:
A mester is büfészak. Szakmát akarok tanulni.
2021. febr. 27. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:
A lényeg az,hogy érdekel-e a szak. Ha szívesen csinálod, mert lelkesedsz érte, akkor fejezd be, akkor nem megy pocsékba az az éved, amit belefektettél, és lesz egy szakmád, utána meg pl lehet,hogy el tudnál még menni gyárba, de egyébként most jut eszembe, hallottam már olyat, hogy egy embert azért nem vettek föl, mert túlképzett volt. De az ember mondta, hogy ő annyiért is elvállalná, mint akiknek nincs ilyen magas végzettségük; de azt mondták, hogy túlképzett , és nem hajlandók foglalkoztatni; pedig elvileg őt vették volna föl./fölvették volna. Ha nem lett volna "túlképzett" a véleményük szerint.
2021. febr. 27. 20:13
 7/11 anonim ***** válasza:
*Amúgy szal ha nem érdekel a szak, és már csak nyűg, hogy ezzel foglalkozol, akkor egyértelműen váltsál
2021. febr. 27. 20:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is hagyd ott, és jelentkezz jövőre egy jobb szakra.
2021. febr. 27. 20:35
 9/11 A kérdező kommentje:

Mit számít, hogy érdekel e, ha megélni nem tudok belőle? A pénz a lényeg.

Hegesztőnek, víz-gáz szerelőnek vagy ilyesminek kéne váltani. Egyetemre nem jelentkeznék mégegyszer.

2021. febr. 28. 02:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért számít, hogy érdekel-e, mert olyan hivatást kéne választanod, ami nem gyilkol le pár év alatt. Ha olyan dologgal foglalkozol, ami nem érdekel, esetleg még utálod is, hiába dől a pénz belőle, nagyon hamar kiégsz és boldogtalan leszel tőle.
2021. febr. 28. 17:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!