Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A vegyészmérnök, biomérnök...

A vegyészmérnök, biomérnök miben különbözik a vegyésztől, biológustól?

Figyelt kérdés
Mi a mérnöki a munkájukban? Főleg biomérnöknél nehéz ezt elképzelni.

ma 18:50
 1/5 anonim ***** válasza:

A különbség szerintem ott ragadható meg, hogy a vegyész/biológus munkája inkább kutatáshoz kapcsolódik sokszor, meg sokszor elméleti. Legtöbbször pl. kutatóintézetekben, egyetemeknél, laborokban találhatóak meg.

Míg a vegyészmérnök/biomérnök munkája szerintem gyakorlatiasabb, iparhoz/ipari alkalmazáshoz kapcsolódik. Mit tudom én pl. egy vegyészmérnök megtervezi hogyan lehet optimalizálni egyes folyamatokat mondjuk a gyógyszergyártáson belül.

Más megvilágításban: mondjuk egy vegyész/biológus kutatási eredményét (felfedez) egy vegyészmérnök/biomérnök át tudja ültetni az ipari termelésben (alkalmaz).

De ezeket így általánosságban írtam, nagy vonalakban. Így egy kicsit közelebb sikerült kerülni a megértéshez?

ma 19:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Így már világosabb, de lenne még pár kérdésem. A vegyészmérnöknél még kb. értem mit csinál (pl. gyárakban a különböző kémiához kapcsolódó termelési folyamatokat tervezi Vagy nem?). De biomérnöknél teljesen tanácstalan vagyok. Hogyan alkalmazzák a biológiai tudást az iparban?

ma 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

Itt leírják részletesen, nem nagyon akarom ugyanazt megismételni. :)

ma 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:
A linken a #3 kommentet nézd
ma 20:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor a biomérnök a gyógyszerész, élelmiszermérnök, környezetmérnök feladatait is ellátja? Akkor nem jobb ezek közül egy speciálisra koncentrálni?

ma 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!