A vegyészmérnök, biomérnök miben különbözik a vegyésztől, biológustól?
A különbség szerintem ott ragadható meg, hogy a vegyész/biológus munkája inkább kutatáshoz kapcsolódik sokszor, meg sokszor elméleti. Legtöbbször pl. kutatóintézetekben, egyetemeknél, laborokban találhatóak meg.
Míg a vegyészmérnök/biomérnök munkája szerintem gyakorlatiasabb, iparhoz/ipari alkalmazáshoz kapcsolódik. Mit tudom én pl. egy vegyészmérnök megtervezi hogyan lehet optimalizálni egyes folyamatokat mondjuk a gyógyszergyártáson belül.
Más megvilágításban: mondjuk egy vegyész/biológus kutatási eredményét (felfedez) egy vegyészmérnök/biomérnök át tudja ültetni az ipari termelésben (alkalmaz).
De ezeket így általánosságban írtam, nagy vonalakban. Így egy kicsit közelebb sikerült kerülni a megértéshez?
Köszi a választ!
Így már világosabb, de lenne még pár kérdésem. A vegyészmérnöknél még kb. értem mit csinál (pl. gyárakban a különböző kémiához kapcsolódó termelési folyamatokat tervezi Vagy nem?). De biomérnöknél teljesen tanácstalan vagyok. Hogyan alkalmazzák a biológiai tudást az iparban?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Itt leírják részletesen, nem nagyon akarom ugyanazt megismételni. :)
Köszi!
Akkor a biomérnök a gyógyszerész, élelmiszermérnök, környezetmérnök feladatait is ellátja? Akkor nem jobb ezek közül egy speciálisra koncentrálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!