Mérnöki/informatikai szakokról miért mennek nagyon kevesen mesterképzésre?
Pl.. 2022-ben 229-en mentek a BME-n mechatronikai mérnök BSc-re, de csak 14-en MSc-re, 347-en villamosmérnök BSc-re, de csak 25-en MSc-re, 737-en mérnökinformatikus BSc-re, de csak 49-en MSc-re.

A gépészmérnök is, legalábbis én jól keresek vele már 1-2 év tapasztalattal is (előtte technikus voltam hasonló területen, az számított a tapasztalatnál).
Multinál dolgozom, senkit nem érdekel, hogy van-e Msc-m, sem a fizetésben, sem az előléptetés esélyében nem számít semmit.
Kizárólag a tapasztalat, a tudásod (abból is csak az, ami az adott cégnek hasznos tudás) meg, hogy mennyire tűnsz ki a hozzáállásoddal.

Nagyon köszi a választ!
Megnéztem, és tényleg igazad van. Keresztfélévesekkel együtt kb. a diákok fele megy mesterre. 5-10 % azért durva lett volna.

VIK-en azért népszerű a mester, a BSc mérnökinfón végzettek döntő többsége jelentkezik mesterre. Még az MSc felvételit is kötelező megírni itt BSc záróvizsgaként.
Amit te linkeltél az az őszi felvételi, ott kevesebben jelentkeznek, mert alapból 7 féléves a szak, ezért egyenesben végezve januárban szoktak végezni és felvételizni ide a januári keresztféléves eljárásban. Tavasszal csak azok végeznek, akiknek úgy sikerült csúszniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!