Programtervező informatikus alapképzési szak elvégzése után mit tudok csinálni? Úgy értem, hogy hova mehetnék mesterképzésre, mármint milyen szakra?
Erre gondolsz szerintem (csak angolul van): [link]
Szerintem BSc-vel dolgozni menj el, Magyarországon nem nagyon érdemes mesterszakot végezni, kivéve ha nagyon értelmeset végzel, mint például alk. matek, biztosítási matek, vagy a fent linkelt data science msc. Vagy pattanj meg külföldre egy normális egyetemre mesterszakra.
Magyarországon érdekes lehet még az elte survey statisztika és adatanalitika mesterszak is.
#1 mondjuk ő pont data sciencet szeretne ahol célszerű.
Általában célszerű átmenni az egyetemi oldalakon ahova potenciálisan jelentkeznél. Magukat az msc ket is megnézheted ill a felvehető specializációkat
Persze, hogy nagyon komolyan lehet adattudománnyal foglalkozni. Itt írtam bővebben arról, hogy én mit csinálok a munkahelyemen (2. válasz): https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
A fakultáció tekintetében ez rém egyszerű, válassz matek faktot meg még valamit, amit szeretsz. Mondjuk a matek-infó vagy matek-fizika adja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!