Hogyan egyeztetitek össze a munkát az egyetemmel?
Figyelt kérdés
Egyetem mellett mindenképp akarok majd dolgozni, nehezen megvalósítható? Ti hogy csináljátok?2021. jan. 27. 18:11
1/1 anonim válasza:
Ha az MSc-t levelező vagy esti képzésben csinálod, a munkahelyeden meg jelzed, hogy van tanulmányod, akkor azért néhány helyen ezt figyelembe is fogják venni. Aztán van persze olyan hely is, ahol akkora a folyamatos pörgés, hogy nem fogod tudni időben befejezni mellette a szakot. Ha a karriered mellette szépen épül, akkor még így is megéri. Nyilván élethelyzet-függő is. Pl. családalapítás után már picit minden nehezebben megy, de sokan be tudják vállalni így is. A szabadidőd tekintélyes részét a tanulmányokra kell fordítanod, ez mindenképpen teher. Viszont elég gyorsan el tud telni a két év így. Én közgáz levelező képzésben vettem/veszek részt, a feleségem esti képzésre járt (szintén közgáz). Ezek szerencsére nem annyira vészesek, de kellett hozzá az is, hogy egyikőnk munkáltatója se problémázzon, ha este ZH-t kell írni, vagy pénteken egy órával korábban kell távozni, mert óra van stb. Ismerek viszont olyat is, aki a jogot csinálta végig levelezőn, munka mellett, na az már keményebb. Gyakorlatilag nem volt szabadideje az illetőnek, és kb. az egész évi szabadsága a tanulmány terhére ment el...öt éven keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!