Ezzel hova tudnék menni továbbtanulni?
Én vagyok, aki félreértett...
Na szóval. Igazság szerint az a gond, hogy téged leginkább az informatika érdekel. Csak az a gond, hogy az informatika egyszerűen nem elválasztható a matematikától - régen a mostani programtervező informatikus szak neve programtervező matematikus volt, és az emberek 3/4-e éveket csúszik a matekos tárgyakkal, meg többször is újrafelvételizik a rossz eredmények miatt. Vagyis ez kilőve. A gazdaságinformatikus szintén számolós meló, bár nem annyira, mint a proginfó. A mérnök informatikus szak hasonló nehézségben, mint a proginfó, kicsit kevesebb matekkal, kiegészülve a mérnöki, elektronikai, stb. cuccokkal. A matek itt is "halálos" egy olyan embernek, akinek nem igazán megy a matek. De az informatikát sem árt emelt szinten tudni ezekhez, ugyanis a közép infó az lényegében semmi, olyan dolgokra kérdez rá, amit a mindennapi életben is használni kell. Emelten meg már van programozás is, ami a proginfó és a mérnökinfó alapja a matekon kívül. Tehát az informatikás szakokat hagyd. Mindegyik olyan kemény matekkal foglalkozik, amit csak nagyon jó matekérettségivel/matektudással éri meg megpályázni. Ezért írtam az OKJ-kat, egy pl. webprogramozó OKJ-n már nem mennek rá ilyen szinten a matekra - de nem biztos, hogy ha még nem programoztál, akkor bármely informatikás szakot szeretnéd.
A pénzügy és számvitel az egyik legmatekosabb gazdasági szak, azt rossz matekkal nem lehet elvégezni (az alkalmazott közgazdaságtan és a gazdaságelemzés előzi csak meg matekból). Turizmus-vendéglátás megint csak egy gazdasági képzés, ergo van matek, micro, macro, statisztika, meg tudom is én még mi. :) Ráadásul jellemzően 400 pont körüli szak, most vagy a legnépszerűbb, vagy a második legnépszerűbb képzés, és előbb utóbb nem lehet majd vele még recepciósnak se elhelyezkedni...
A bioszos, természettudományis dolgokban már több lehetőség van - bár itt se lehet teljesen megkerülni a matekot. Érdemes elgondolkodnod, hogy valami ilyesmi szak érdekelne-e, az egésznek már nem sok köze van a középiskolában tanultakhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!