Matekkel és biosszal hova lehet menni továbbtanulni?
12.es vagyok és elsősorban a biosz és matek érdekel. Biosz emeltet és Matek közepet szándékozok csinálni érettségin de igazából nem nagyon tudom mit is tudnék vele kezdeni. Eddig volt egy elképzelésem hogy molekuláris bionikára megyek de most elbizonytalanodtam.(biosz, matek eléggé jól megy ,kémiát szeretem de nagyon nehéz, a fizikát szeretem de nincsenek alapjaim és az infóhoz meg egyáltalán nem értek és bionikára meg mindegyik kellene). Ezért kérem a segítségeteket hogy ezzel a 2 tantárggyal hova lehetne még menni. Az a lényeg hogy ez a 2 tantárgy domináljon, nem baj ha több is előkerül kisebb mértékben.
A válaszokat előre is köszönöm 17/F
hmm..BME-biomérnök? :)
biosz - nyilván "kell" :)
matek - nagyon kell, mint minden mérnöki szakon
fizika - tanulgasd a középiskolásat, 1 éved van még rá
kémia - ha szereted menni fog szerintem, amúgy is igen komoly összefüggésben van a biológiával.
informatika - ?
nem vagyok bennfentes előre szólok, csak a saját spekulációmat tükrözi a válaszom.
1# haha.
2# Igen a biomérnök már nekem is eszembe jutott. De kicsit utána jártam a szaknak és nagyobb részben kémia mint ahogy azt gondoltam/gondoltuk.Viszont mivel kevesen végzik el pont emiatt mert rohadt nehéz és nagyjából tömény kémia könnyen lehet vele elhelyezkedni. Azért köszönöm a választ.
Hát szerintem azok a területek, ahol biosz és matek kell, azok eléggé durvák mind. Pl. ELTE-TTK-n van biofizika, biológus, illetve biztosan van ennek ilyen keveréke (ilyenre gondolok, hogy populáció-dinamika, vagy minek hívják, ahol matematikus dolgok kellenek, és biológiai folyamatokat modelleznek vele).
Aztán BME-n van olyan, hogy orvosi fizika, az is olyan, hogy biológiát, fizikát, matekot együtt kell szeretni hozzá, csak hát ez is durva. Ezt úgy kell elképzelni, bár nagyon sokrétű ez is, hogy PET, CT, ultrahang, MRI gépek fejlesztése.
Szóval ez a biosz, matek együtt ez nem egy egyszerű párosítás, mert ugye orvos az biosz, de nem matek, legtöbb műszaki az matek, de semmi biosz nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!