Hova lenne érdemes menni továbbtanulni szerintetek?
ilyesmikben gondolkodok: orvos, (pszichiáter), anyagmérnöki, élelmiszermérnöki, jog,elte-biosz
Ezeken kívül persze várok más ötleteket is..a gépészmérnök típusú csak matek-fizikát igénylő dolgok kizárva.
A kérdésem az lenne, hogy a mai világban minek éri meg menni? Ezek, amiket írtam érdekelnek..az hogy mennyire tudnám őket teljesíteni, egy másik dolog, viszont egy próbát tennék ha felvesznek.
Ezzel-azzal hol lehet elhelyezkedni és az a szakma mennyire jövedelmező?
akkor a felsorolásból a következőket húzd ki
orvos, (pszichiáter), anyagmérnöki, élelmiszermérnöki,elte-biosz
mindegyiken keményen nyomják a matekot, a kémiát és a fizikát
minden mérnöki szak matek-fizikára épül, az anyag- vegyész- élelmiszermérnökin a kémia is befigyel
elte-biosz kémia, matek kell
orvosi, kémia, fizika, matek kell
Ha orvosira mész nagyon nem foghatsz mellé bár én biztos nem pszichiáternek szakosodnék, tekinteve hogy milyen a magyar pszichiátria helyzete...
Az anyag és élelmiszermérnök helyzetéről semmit sem tudok.
Jogon rengetegen vannak, nehéz lehet az elhelyezkedés. Ismerős is oda megy most és persze nagyon nyomja a családja, hogy bíró legyen, de nyilván van egy adott lépcssőr amit végig kell járnod. Én sem hagynám, hogy egy huszonéves hozzon döntéseket az életemről...
A biológussal nem tudom hogy fogsz elhelyezkedni itthon, külföldön lehet rá kereset, de unokatesómnak is biológusi végzettsége van és köze sincs a munkájának hozzá...
"a gépészmérnök típusú csak matek-fizikát igénylő dolgok kizárva." Nem azt írtam, hogy egyáltalán nem akarok ilyet tanulni..tudom h mindenhol kell, de azért is hoztam fel példának a gépészmérnökit mert az teljesen arra épül és ilyen irányba nem akarok menni.
köszi a választ mindenkinek
pl: gyermekpszichológus, mert abl kevés van.
De ami tényleg megéri az a reál szakok. Gépész/villamos mérnök, programozó, ttk szakok.
köszönöm a válaszokat
pályaválasztás előtt állok és tudom hogy a gépész és villamosmérnöki nagyon nyereségesek és keresettek, de én nem ilyen irányt tanultam eddig, így ezek lehetetlenek számomra. Ezeken kívül mi az ami jó? A gyermekpszichológusra mennyire van kereslet és mennyit keres átlagban? Ezen kívül mi éri meg? az élelmiszer vagy biomérnök illetve akár anyagmérnöki milyen? Gondolom az anyagmérnöki a leghalálosabb és úgy hallottam durván nagyon reálos, kemény fizikás, kémiás, matekos és valószínűleg belehalnék, de olyan vagyok aki töri magát és bízik abban, hogy képes rá. Mit gondoltok?
Az élelmiszermérnök dolog viszonylag jól hangzik..mm amit csinál(már amennyit tudok róla)Ez mennyire éri meg?Mennyire van rá kereslet Mo-n és külföldön?
SEGÍTSETEK LÉGYSZI!:( sürgős lenne már eldönteni, hogy mit akarok. Nyakamon az érettségi:S
Anyagmérnöki, Környezetmérnöki, Mérnök-informatika, Műszaki-menedzser, Emberi-erőforrások, Had-biztonságtechnikai mérnök, Építőmérnöki (még véletlenül sem építészmérnöki),
Forma-tervező mérnöki, gépgyártástecnhológia irány.
Esetleg rendszergazda, program-tervező informatikus, szoftverfejlesztő, tűzvédelmi mérnök, munkavédelmi mérnök.
Ha csak mérnök lehetnék, mindenképpen: anyagmérnök + formatervező mérnök,
vagy
anyagmérnök + poli-karbonát szakirány.
mérnök informatika + szoftverfejlesztés szakirány
Esetleg ha szakmán gondolkodsz: víz-,gáz, központi fűtés szerelő, géplakatos, szerkezetlakatos, minősített hegesztő, autószerelő, marós-esztergálás, CNC forgácsolás, villanyszerelő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!