Mivel érdemes továbbtanulni?
Eddig a nemzetközi tanulmányok felé orientálódtam, de a lelkesedésem hamar lelankadt, amikor tanároktól és ott tanuló diákoktól is azt hallottam, hogy nem lehet vele elhelyezkedni. Így most teljes kétségbeesésemben teszem fel a kérdést, mit tanuljak a jövőben, amiből meg is tudok majd élni? Tudom, hogy minden túltelített. Amik érdekelnek, azok a nyelvek (ezek állnak az első helyen), valamint szeretem az irodalmat. Amiket örökre száműznék az életemből az a matek, fizika, kémia. :)
Olyan foglalkozást szeretnék a jövőben, ahol emberek közt lehetek és kommunikálhatok.
Tudom, nehéz vagy esetleg talán buta kérdést tettem fel, hiszen más nem tudja megmondani, hogy mi legyek, de nagyon szívesen olvasnám más emberek tapasztalatait különböző szakokról és foglalkozásokról.
Köszönöm előre is!
Most vagyok 17 éves :)
én is csak ezt tudom mondani: sajna a matekot nem fogod tudni száműzni. a fizikát és a kémiát lehet, de hát amelyik szakokat könnyű / könnyebb elvégezni, azokkal szinte alig lehet elhelyezkedni, mint pl. nemz. tanulmányok is, de hasonlóan el lehet ezt mondani a bölcsész, a jogász és a gazdasági szakokról is, csak odajáró emberek nem mindig vannak tisztában vannak ezzel.
Engem ez a veszély ugyan nem fenyeget, info szakra járok, de nem ajánlom senkinek, mert nagyon nehéz, és nem tudom hány év múlva lesz diplomám:(
:/ Az a baj, hogy akármennyit tanulom a fizikát és a matekot nem megy (matekon emelt szinten vagyok 4es, fizikából hármas). Most vagyok harmadikos a gimiben, és nem természettudományi tárgyakat választottam fakultációra. :/
Amúgy azt kifelejtettem, hogy külföldre szeretnék majd menni (amúgy is itt lakok az osztrák határ mellett).
Gondolom a kereskedelem és marketing is tele van.. Tanácstalan vagyok. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!