Ezzel hova tudnék menni továbbtanulni?
Szia!
A kérdés az, hogy még milyen érettségijeid lesznek? Az informatika mellé általában fizikát, földrajzot, biológiát, stb. is lehet választani. Olyan szakot biztos nem fogsz informatika érettségivel találni, amihez egyáltalán nem kell a matek. Az informatika érettségit mérnöki, természettudományos, informatikai és bizonyos egészségügyi szakokon számítják be. Ezeken kelleni szokott valamennyi matek, a legtöbbjén elég sok és elég nehéz...
Informatikusnak semmiképp se menj, programtervező informatikus alapszakon a tárgyak 3/4-e, 2/3-a matematika. Felsőfokú szakképzésen nem szoktak rámenni az informatikás képzéseken a matekra, de azt te nem akarod.
Nem tudom, hogy milyen az érdeklődésed, de második érettségi tárgytól függően mehetsz biológiára, környezettanra, ápolás és betegellátásra, egészségügyi szervezőre... Ha esetleg Pestre akarsz menni, akkor meg végképp lecsökken a lehetőségek száma..
Milyen érettségijeid lesznek? Gondolom a magyar, töri, idegennyelv és az informatika biztos, ezen kívül még miből érettségizel? Ha a humán érettségijeid jók lesznek mehetsz még valami humán jellegű szakra, de ezekre az informatikát nem tudod beszámítani. Ha humánból jó érettségiket írsz, akkor esetleg a Debreceni Egyetem informatikus könyvtáros szakát megcélozhatod, ott van webprogramozó szakirány, de ide se jó az informatika érettségi.
Jah, és a gazdasági szakokon (a "kereskedelmi dolgok" is oda tartoznak) is tanulni kell matekot, és oda se számítják be az informatikát. Vagyis ha nagyon jól megírod pl. a nyelvi és a történelem érettségidet, akkor oda is bejuthatsz pluszpontokkal.
végülis mindegy hova megyek most már csak vhova vegyenek fel.nem hiszem,hogy lesz még valami tantárgy amit leteszek,mert ahhoz nincsenek meg a képességeim,hogy tanuljak is meg még egy érettségi.:(
tehát 330pontig kellene vmi amire info érettségivel is bejutok
Az utolsó vagyok. :)
Húha, ezek szerint félreértelmeztem az egészet... Akkor te már leérettségiztél? És van matekból is érettségid? (Amúgy persze, a matek is beletartozik az alap érettségi tárgyakba.) "létezik olyan amihez nem kell matek,mert nekem sajnos már az nem lesz :(" - Ez alapján azt hittem, hogy pl. dyscalculia miatt nem érettségizel matekból.
Amúgy nem ajánlom, hogy "mindegy milyen szakra" alapon felvételizz, mert ha nem fogod szeretni a szakot, jó eséllyel bírni se fogod...
Itt meg tudod nézni a lenti részletes kereső alapján, hogy milyen szakokra jelentkezhetsz az informatika érettségi alapján. Csak van valami, ami jobban érdekel... [link]
Esetleg menj el valami pályaorientációs tanácsadásra. Van még egy éved, járjál nyílt napokra, olvass/érdeklődj utána a szimpatikusabb szakoknak. Nem érdemes elkeseredni.
Ebben az évben is felvételiztél? Sajnos még mindig nem tiszta nekem, hogy most hol tanulsz, esetleg OKJ-t végzel? Mert ha igen, és van nyelvi órád, akkor érdemes elmenni nyelvből emeltre (ha már úgyis tanulsz nyelvet) és esetleg még a kereskedelem és marketing is szóba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!