Kémia tanulás nulláról. Hogyan?
6.osztályos koromban volt először kémiám, soha nem figyeltem rá oda mert nem érdekelt. 9.osztályban újra volt kémiám és nagyon érdekelt (ennek sok oka van pl.: végignéztem a Breaking Badet...)
Jelenleg egyetemen tanulok és a kémia nagyon nehezen megy, mert nincsen semmi alapom. Hogyan tudnék a nulláról elindulva kémiát tanulni, a legalapvetőbb dolgoktól kezdve? (Főként könyvekre gondolok amelyek jók lennének) Előre is köszönöm.
Ja,a Mozaikos könyvek nagyon jók.
De milyen szakon tanulsz? Mert nem mindegy,hogy a szerves kémia,a biokémi vagy a szervetlen kémia kell-e jobban. Esetleg az analitikai kémia,fizikai kémia...
Hadd kérdezzek valamit: ha 9.-ben elkezdett érdekelni a kémia és most nullán vagy (egyetemen! - az is érdekes hogy jutottál be) akkor mit csináltál 4 (!) éven keresztül?
Hallottam olyanról aki nem tudta a kénsav képletét, Horváth Attila szervetlen kém prof csak annyit mondott:
- Ez már fájt.
XD
Hiába húztok le már most megmondom: a kérdező el fog vérezni (vagy átrugdalják).
7. Egyáltalán nem biztos, hogy a kérdező rögtön középsuli után ment egyetemre, így az a négy év lehet sokkal több is, amikor valami teljesen mással foglalkozott.
Amúgy nem mindegy, ha érdekli? Miért ne lehetne megtanulni később? A te hozzáállásoddal tényleg el fog vérezni majd. Az egyetemen már az ember azt gondolna, hogy értelmesebb emberek vannak a cikizőktől.
Azért vagy lehúzva, mert semmi segítséget nem nyújtottál.
És ha most elvérzik, nem jelenti azt, hogy jövőre, rendesen felkészülve nem fog neki sikerülni.
Az érdeklődés pedig nem egyenlő a szorgalommal. A kémiához le kell ülni. Ez eddig lehet hiányzott a kérdezőnek, mert olyan suliba járt, ahol zéró tanulással is lehetett ötösöket és négyeseket hozni. Ez nem új, sajna a mi gimink is ilyen volt és egyetemen kellett elkezdeni megtanulni tanulni. Ami nem könnyű és megint, a te hozzáállásoddal lehetetlen. Ugyanúgy elveszed a kedvét, mint egy rémséges középiskolai tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!