Kedves Mindenki! A kérdésem a köv. : Hogy lehet a nulláról fél év alatt elsajátítani a kémiát felvételi szinten? Gondolok itt a fizikából felvételizett orvostan hallgatók tapasztalataira.
Hogy álljak neki önállóan? Hol kezdjem (és folytassam)? Milyen segédanyagot gyűjtsek össze hozzá?
A gimnáziumi mozaikos tankönyvet átnéztem. Valamilyen szinten értem is. De hiányosnak érzem a tudásom. Kb. mint egy ház, amiből hiányoznak a téglák itt-ott. Febr-tól induló előkészítő milyen segítséget tud adni?
1) Ne átnézd és valamilyen szinten értsed, hanem tanuld meg és tudd. A kémia becsapós, sokan azt hiszik, hogy megértős tantárgy, de valjában egy leíró tantárgy. Ha már tudsz három dolgot, abból a negyedik valóban kikövetkeztethető, de nulláról nem.
2) Sok példát oldj meg, szerezz példatárat.
3) Szerezd meg a korábbi évek emeltszintű érettségi sorait, és oldd végig őket.
Igazad van. Seggelni kell. Tényleg
éjjel-nappal ezzel foglalkozom
már egy jóideje, de most jött rá,
hogy nem jól csináltam eddig. Egy
éles kanyarral át kell térnem
tényleg a valódi tanulásra.
Van még rajtam kívül más, aki
most kezd neki a komoly
felkészülésnek?Ha akad, akkor
két lecke közt ösztönöuhetnénk
egymást, meg tapasztalatcsere, ki
hogy csinálja, hol tart- persze
csak ha ez nem megy a tanulási
idő rovására! :)
Amikor egyetemre kerültem, és semmi hasznosítható tudomásom nem volt kémiából, akkor szépen fogtam magam, elővettem a régi tankönyveimet, elmentem a könyvtárba, összeszedtem néhány értelmesebbnek tűnő középsulis kémiakönyvet és elkezdtem tanulni.
Ha érettségire készülsz (és megteheted), szerintem célszerű tanár segítségét kérni.
Akkor csinálok ide egy kis haladási naplót. Minden idődet a kémia és a biológia foglalja majd le.
folyt.köv. :)
véletlenül elküldtem, szóval:
3 hetente egy nap alatt megcsinálok vagy 50 feladatot és egész jól haladok vele.
Szeptemberben kezdtem el kémiát és bioszt tanulni egyedül (+pár hetente elmegyek tanárhoz konzultálni). Szerintem meglesz a 2 emelt orvosira. Előtte sz.rtam mindkét tárgyra, azt se tudtam, mi az a kovalens kötés, szóval minden lehetséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!