Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetséges kb fél év alatt...

Lehetséges kb fél év alatt megtanulni 4-es 5-ösre az emelt kémia és biológia érettségi tételeket a nulláról gyakorló mentőápoló okj és mentőzés mellett? Illetve mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés
Az orvosira szeretnék menni de a kémiához kicsit hülye vagyok

2016. nov. 1. 09:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Lehetséges, csak sok szorgalom kell hozzá.

A fiam kémiából majdnemhogy bukásra állt, aztán rájött, hogy kell mégis a továbbtanuláshoz és egy év alatt elérte az 5-öst belöle.

Nem került semmibe, csak neki elég sok idejébe meg szorgalmába.

2016. nov. 1. 09:54
 2/14 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem hogy mennyibe kerülne mert 5 tárgyból már megvan az érettségim és úgy tudom hogy a kiegészítő vizsgák fizetősek
2016. nov. 1. 10:01
 3/14 anonim ***** válasza:
Ja, így más, de sajnos ezt nem tudom.
2016. nov. 1. 12:17
 4/14 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem fél év alatt, majdnem nulláról olyan emelt szintű érettségit írni, ami elég ahhoz, hogy bejuss egy orvosira, ráadásul ilyen munka mellett, nem reális. 1.5 év múlva igen. 6 hónap kevés. (Speciel felvèteliztem már az orvosira és mentőztem is, szerintem reálisan látom.) A díjakat a felvi.hu-n meg tudod nézni.
2016. nov. 1. 13:14
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

nem igazán

Emelt kémia baromi nehéz ha nincs érzéked hozzá. Nem egy embert ismerek aki inkább nem érettségizett emelten mert olyan nehéz pedig most fog végezni "kutatóin":)

Biosz meglehet de emelthez kell 1 év készülés, hogy tudj gyakorolni a vizsgára legalább 1-2 hónapot.

Max jövőre megpróbálod.

Amúgy egy ilyen vizsga ha jól tudom darabja 25.000

2016. nov. 1. 13:53
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Hát akkor marad a mentőtiszti, azzal is meg lennék elégedve és akkor csak biosz kell
2016. nov. 1. 19:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább tanulj rá és menj az orvosira! Jobban jársz végül! Néhány hónap plusz nem a világ.
2016. nov. 1. 20:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia! Senki se hülye a kémiához, de mindenki azt hiszi magáról. :) Én semmit nem tudtam kémiából eleinte, de aztán két pont híján majdnem ötös lett az emeltem (mondjuk, csak pontosításképp, ez még messze nem elég az orvosihoz, szóval nem dicsekvésből írom, hanem hogy jelezzem, hogy az általad megjelölt szint elérhető, csak nem elég :D) úgy, hogy elrontottam az egészet, májusban fogok menni újra. Viszont fontos tudnod, hogy az orvosi csupa kémia, úgyhogy azzal, hogy a felvételinél megúszod, nem mész sokra, mert olyan emberekkel lennél együtt, akiknek nemcsak, hogy nem nulla a tudásuk belőle, de megcsináltak egy emelt szintet, és még nekik sem az egyszeregy az orvosis kémia.

Szerintem, ha orvos szeretnél lenni, akkor ne fél, hanem másfél évet szánj rá (persze megpróbálhatod most májusban is, egyébként kb 25000 forint), ha pedig szívesen csinálod a mentőtisztit, válaszd nyugodt szívvel azt, és nagyon drukkolok hozzá. :)

2016. nov. 6. 19:54
 9/14 anonim válasza:
0%

Minden lehetseges, csak akarni kell.

Viszont ha a kemiahoz hulye vagy, akkor nagyon nem ajanlom. Orvosin a gimnaziuminal 1000 szer mellyebbre mennek a kemia teren, kulonosen biokemia esetebrn. Gondolj bele: arra a szakra 90%+ os emelt kemiaval mennek maguk mogott kituo term tudomanyi jegyekkel, aztan elso harom evben szerzik a ketteseket meg buknak ki.

Szoval ha ennyire nem megy a kemia, akkor nem javaslom az orvosit, mert ha meg fel is vesznek, szinte bisztos h az elso 2-3 szivatos evben kibuksz.

Mindezek ellenere probald meg, bizonyitsd be h tevedek!

2016. nov. 10. 17:10
 10/14 anonim ***** válasza:

"Minden lehetseges, csak akarni kell"

Meg idő. 6 hónap ilyen jellegű munka és nulla kémia tudással nem elég egy kémia emelthez, nyilvánvalóan. Én felvételiztem az orvosira és mentőztem is már életemben, nem reális. Nem az egyénen múlik. Vannak fizikai határok, amiket pozitív hozzáállással sem lehet átugrani.

2016. nov. 10. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!