Ennyire nehéz mentőápolóként elhelyezkedni?
Sziasztok!
19 éves vagyok és idén érettségiztem le. Szüleim az egészségügyben dolgoznak (apum mentős). Amint megkaptam az érettségim, rögtön beküldtem a jelentkezésemet, mint mentőápoló, de hiába. Se visszajelzés, se elutasítás. Azt hittem, hogy kevés mentős van Magyarországon, de ezek szerint van bőven. Ezzel egy gyerekkori "álommunkámat" küldik a sírba.
"19 éves vagyok és idén érettségiztem le."
Egészségügyi szakközépiskolába jártál vagy sima gimnáziumba?
Egy tavalyi álláshirdetés a Mentőszolgálattól:
"Országos mentőszolgálat álláspályázat
Komárom, Kisbér, Bábolna térségéből keresünk mentőápoló és ... munkakörbe újonnan belépőket, vagy átjelentkező Bajtársakat.
A munkakör betöltésének feltételei:
Mentőápoló:
- Ér ettségi bizonyítvány
- Mentőápolói szakképesítés /ha még nem rendelkezik a megfelelő szakképesítéssel, akkor annak megszerzését három éven belül vállalni köteles/
- Büntetlen előélet
- 90 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
- Orvosi alkalmasság
- Bejelentett állandó lakcím, a lakcímnek megfelelően az adott megyei mentőszervezetnél (a fővárosiak a Budapesti Mentőszervezetnél) jelentkezhet az érdeklődő.
A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- Szakmai önéletrajz
- Végzettséget igazoló dokumentumok másolata, melyeket a bizottsági meghallgatás esetén eredetiben be kell mutatni
- Nyilatkozat, hogy a pályázati anyagot az elbírálásban résztvevők megismerhetik
Előny:
- Egészségügyi végzettség (ápoló, szakápoló, mentőápoló)
- Egészségügyben szerzett tapasztalat"
Oké, hogy a szüleid egészségügyben dolgoznak, de szerintem előbb próbálj meg valamilyen módon az egészségügyben dolgozni egy kicsit és utána jelentkezz, amikor már van valamennyi szakmai tapasztalatod.
Esetleg végezz el egy mentőápoló OKJ-s tanfolyamot és akkor biztosan nagyobb esélyed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!