Van értelme diplomával külföldön "rosszabb" munkát elvállalni, később pedig abban elhelyezkedni?
Nekem közgazdasági diplomám van.Ezzel nehéz külföldön dolgozni, kivéve, hogyha van "topmenedzseri" tapasztalata az embernek.
Meg persze, ha anyanyelvi szinten megy a nyelv.
A jelenlegi fizetésemmel elégedetlen vagyok,nagyrészt a szakmámban dolgozok, de nincs előrelépési lehetőség.Keresek, pályázok is új helyekre, de vagy vissza sem írnak,vagy behívnak és nem jeleznek vissza, aztán el is pazaroltam egy szabit.
Angolból van középfokú nyelvvizsgám, de már sokat felejtettem.
Németből viszont van B1-es nyelvvizsgám, frissebb.
Arra gondoltam, kimegyek Ausztriába kórháztakarítónak vagy hasonlónak,aztán Ausztriában csinálnám a nyelvtanfolyamot és akkor tudnák jobb pozícióban dolgozni.
Illetve,osztrák egyetemen van lehetőség továbbképezni magam és annyira is kerül sokba.
Még kórháztakarítóként is normálisabb bért kapnék, mint itthon egy diplomás kezdő.
Mondjuk nem írtad, hogy mennyi a fizetésed és hogy milyen munkakörben dolgozol és saját lakásban/szüleidnél laksz vagy albérletben, esetleg hitellel terhelt házban (esetleg van-e család?)- ezek egyáltalán nem mellékes tényezők...
Ugyanis ha itthon szüleidnél laksz, pl. nettó 200 ezret keresel és kint 1.000 eurót keresnél, azaz 310 ezret, akkor egyáltalán nem biztos, hogy megéri kimenni pl. Ausztriába - mivel ott lakást/szobát is kell bérelni, ami lejön a munkabérből. Takarítóként nem biztos, hogy lesz lehetőséged magasabb szintre fejleszteni a nyelvtudásodat - van olyan ismerősöm, aki 2 év alatt sem tanult meg franciául, pedig kint élt. A tanfolyammal picit javult a helyzet, de még most sem beszél normálisan...
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ne tanulj, csak azt, hogy nem biztos, hogy kint jobb dolgod lenne.
Én a helyedben inkább ráfeküdnék az angolra és azt felnyomnám felső fokra - ma már szinte minden állásnál alap követelmény az angol. Szerintem ezért nem tudsz feljebb lépni sem, mert nincs piacképes angol tudásod.
Bocs, ha negatívnak tűnik a válaszom - inkább segítő szándékkal írtam, hogy rávilágítsak, mi lehet gond.
2#
Szüleimmel élek és nettó 160 ezret keresek.Vidéken lakom.Nincsenek gyerekeim sem még.
A nyelvtudás fejlesztését nem úgy gondoltam, hogy kimegyek és csak "vagyok" ott.Hanem Ausztriában jelentkeznék egy nyelvtanfolyamra.Vannak az ún integrációs tanfolyamok direkt bevándorlóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!