Szakmunkára miért pont diplomások biztatják a fiatalokat?
Érdekes módon szakmunkástól még sosem hallottam hogy micsoda jól fizető karrier a szakmunka.
Eközben már állami reklámokban tolják a propagandát hogy a szakmunka a jövőd stb.
Bármely ismerősöm aki szakmunkás lett az anyagi problémákkal küzd, vagy elhagyta a szakmáját, ellenben nem sok olyan diplomás IT-s mérnök, közgazdász stb. emberrel találkoztam akinek filléres gondjai lettek volna.
Talán mert ez a munkája?
Azért sok jól menő szakmunkás is van, és sok használhatatlan diplomás is, aki végül külföldön kétkezi munkát végez. A kép nem csak fehér vagy fekete.
# 1
Igazad van de a jól menő szakmunkás a ritka kivétel, ahogy a nyomorgó diplomás is.
A nagy átlagra gondolok.
Mert a diplomasnak szuksege van a szakmunkasra.
Hiaba vagy jolmeno ugyved ha nincs aki felepitse neked a hazat, megjavitsa az autot, stb.
Szakmunkaskent kemenyen kell dolgozni hogy az ember jol eljen. Ha alkalmazott vagy akkor az a lenyeg hogy jol es gyorsan is dolgozz, ezt szeretik a vallalkozok.
Jobban jarsz egy ertelmes diplomaval.
Akkor mondom hogy felesleges a diploma ha valami haszontalan szakrol van szo, pl filozofia, muveszet. Ezekkel nem kapsz allast es a vegen a teszkoban kasszazol es igy jobban keres nalad a komuves, festo.
Viszont ha valamilyen mernoknek tanulsz, jogi egyetemet vegze, orvosnak tanulsz akkor joval tobbet fogsz keresni.
6. "ha valami haszontalan szakrol van szo, pl filozofia, muveszet"
Tehát Steve Jobs, Apple-alapító, aki filozófiát tanult a Reeds magánegyetemen, haszontalanul tette. Értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!