Programozás Egyetemen kezdőként? Többi lent!
Bekerülhetsz, igen. Én is így jártam anno. Aztán első évben kivágtak, mert fogalmam sem volt az anyagról.
Ha nem mentél szakirányú gimnáziumba, ne iratkozz be egyetemre. Menjél felnőttképzésre (ugye az OKJ volt ilyen), ahol megkapod az alapokat. Ezt utána többletpontként beszámítják, illetve sokkal könnyebb lesz a továbbtanulás is.
A jegyek nem feltétlen jelentenek sokat. Nyilván azért nem mindegy, 2-es vagy 5-ös voltál.
Elég sokan kihullanak "elit" gimiből is érkezve, kitűnőként.
Az számít, mennyi energiát fogsz beletenni, és mennyit teszel azért, behozd a lemaradásodat, ha van.
Az IT az egyik legnehezebb szak, sokat kell szenvedni a bentmaradáshoz a diplomáig.
Lehet, meg lesznek a prog vagy matek vizsgáid, de ez nem feltétlen jelenti azt jó algoritmizáló leszel. Mert nincs olyan logikus, programozói gondolkodásod.
Ez nem feltétlen baj, vannak a programozáson kívül más jól fizető állás lehetőségek is.
Illetve a frontend fejlesztés sem kíván matematikai gondolkodást kifejezetten.
Én is négyes matekkal és infóval mentem ráadásul nem is gimiből és nem is infós szakról:D persze azt hozzá teszem, hogy valszámos és kombinatorikás feladathoz hozzá sem fogtam érettségin, így 82 pontról indultam, abból lett 76.
A négyes matek azt jelenti, hogy mennek az azonosságok és tudod őket alkalmazni + feltudod ismerni, hogy mikor milyen képletet kell használni. És ennyi bőven elég lesz. A legnagyobb probléma, ha az azonosságok nem mennek, mert pótolni és megérteni őket sok idő.
Infó 4-es meg jelentéktelen dolog, ha sima infó, akkor senkit nem fog érdekelni a word tudásod, ha nem sima infó, akkor meg tökéletes a négyes, az azt jelenti, hogy van fogalmad róla mi is az a programozás, szóval nem indulsz nulláról.
Amúgy infó szak kb abból fog állni, hogy mennyi időt szánsz rá otthon. Mert ha nem gyakorolsz, esélyed nincs. De ha gyakorolsz, akkor mindegy, hogy milyen prog nyelven, mert cserébe egy másik nyelvet könnyen megtanulsz majd. Matekra viszont gyakorolni kell heti kétszer több órát egész félévben és nem lesz gondod.
Sokan azért buknak ki, mert
-ráébrednek, hiába a nagy fizetés, a szak nehéz, rengeteget kell rá a szabadidődből áldozni és a matek se barátságos
-gamerkedést nem nőtték ki, ezért nem tanulnak annyit (persze nyugodtan lehet játszani, pl kijön cyber punk két hét szabin leszek, nem érdekel az se ha zh lesz, megírom a pót zh-t. De ha a játék a hobbid és nem az infó, akkor soha nem leszel jó szakember és jó esélyed van kibukni a szakról).
-szimplán rossz szakot választanak és váltanak egy év után.
A szóval a legfontosabb, hogy a hobbid legyen az infó. Mert eltudod végezni a szakot, ha nem a hobbid, DE SEMMIT NEM ÉR A PAPÍROD GYAKORLAT NÉLKÜL. Szóval ha elvégzel egy proginfót, NEM leszel programozó, csak akkor ha foglalkoztál vele szabadidődben. Arról nem is beszélve, hogy egyetem után nincs vége a tanulásnak, folyamatosan tanulni fogsz még 1-2 évig és utána lehet majd nyugisabbra venni a dolgot, de továbbra is tanulnod KELL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!