Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetek még orvos vagy felejts...

Lehetek még orvos vagy felejtsem el?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, idén érettségiztem de sajnos nem tanultam túl jól, nem érdekelt semmi, az utolsó évemben jött meg az eszem hogy érdekel a medicina (ugyanis lett medicina óránk) abból 5-ös is lettem év végére, na meg az angol lett még jó de ez kevés ahhoz hogy a medicina irányába induljak el tanulni. Olvastam hogy kell emelt biológia és kémia érettségi, de mivel én már leérettségiztem ezt elfelejthetem, vagy van lehetőség külön elmenni tanulni biológiát es kémiát? Mindent beleadnék hogy sikerüljön, nagyon elszánt vagyok ezzel kapcsolatban és minden álmom hogy egyszer orvos legyek, és nagyon bánom hogy nem tanultam eléggé, de nem szeretném feladni és egész életemben bánni, hanem küzdeni akarok. Köszönöm előre a tanácsokat.❤️

2020. okt. 26. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
99%
Tehetsz bármikor szintemelőt vagy akár újra is érettségizhetsz. Még csak 17 éves vagy, simán mehetsz orvosira :)
2020. okt. 26. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:
98%

Van lehetőséged persze! Viszont ez nyilván magánúton,tehát nem tudsz beülni biosz faktra -hacsak nem olyan jó viszonyban vagy az iskoláddal, hogy ezt elintézhesd.

Én a nulláról 3,5 hónap alatt csináltam biosz emeltet (4 lett -meg a kémiát nagyon elszúrtam-, így az orvosi nem jött össze, de volt b terv).

Szóval simán sikerülhet neked is, csak kitartás és sok tanulás.

Sok sikert!

2020. okt. 26. 12:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
azt hittem a kérdés megnyitása előtt, hogy egy huszon x éves lesz a kérdező... ők szoktak jogos(abb)an ilyen kérdést feltenni, nem 17 évesek... legtöbben 18-20 évesen kezdik az egyetemet, úgyhogy nem tudom honnan jött neked, hogy 17 évesen már elkéstél vele.
2020. okt. 26. 12:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm megnyugtattatok, nem nagyon vagyok jártas az ilyen dolgokban és nem tudtam hogy lehet mégegyszer érettségizni. Anyukám meg a barátaim azt mondták hogy mivel nem tanultam belőlem már sosem lesz orvos és felejtsem el, de én nem akartam ennyiben hagyni, szóval örülök.😊
2020. okt. 26. 14:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Végzős orvosis vagyok, semmivel nem vagy elkésve. Egy év alatt simán felkészülsz magántanárral a biosz kémia emeltre, de oda kell tenned magad! Talán kevesebb mint 1 év is elég, de az a biztosabb. Csak ugye a magántanár drága mulatság, úgyhogy ezt a szüleiddel kell megbeszélned.
2020. okt. 26. 16:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyúrj rá. Akarattal hegyeket lehet elmozdítani :).

Sok sikert.

2020. okt. 27. 23:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem bántásból, de ha orvosnak készülsz, akkor igazán vehetted volna a fáradságot, hogy utánanézz annak, hogy bármelyik érettségi időszakban tehetsz kiegészítő érettségit díj ellenében. Amúgy persze, hogy lehetsz, csak légyszíves, ilyenekre figyelj oda. Sok sikert!
2021. máj. 30. 03:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!