Szerintetek gazdaságinformatika vagy mérnökinformatika?
"A gazdaságinformatika egy kicsit öszvér szak: ez is, az is, de igazán egyik sem."
Miért terjed ez a zöldség még mindig a neten? Fel nem foghatom.
#2 Még egy halványka kis szikráját sem látom benned annak, hogy bármit is tudnál te egyáltalán a gazdaságinformatikáról.
Szégyenedben x-eld ki a kérdést a megválaszoltjaidból.
Érvelni tudtok srácok? Ha igen, akkor esetleg kezdjetek el.
Nézd meg mit tanul egy informatikus: lesd meg a programtervező informatikus képzést az ELTÉ-n, nézd meg a mérnökinformatikus tematikát a BMÉ-n és aztán nézz meg egy gazdinfót és rájössz, hogy a klasszikus informatikából mennyi mindenről fogalma sincs egy gazdinfósnak. Ha informatikus akarsz lenni, akkor NEM a gazdinfó a legjobb választás, ettől függetlenül a karriered során azt tanulsz meg és az leszel, ami akarsz.
Ez már a nevetséges kategória. :) Utoljára, válaszolok:
Én voltam az aki egy kérdésre válaszolt, Te pedig az aki a kérdést ignorálva, érvelés nélkül belém álltál, majd még felteszed a kérdést, hogy nekem mi fáj?
Nekem semmi nem fáj, belőled viszont a sértettség beszél.
Elismétlem, ha te a klasszikus INFORMATIKUS akarsz lenni, akkor tanulj mérnökinformatikát. Mert ez a szak, az utolsó kreditig az informatikáról szól -kis humánismerettel kiegészítve-, és nem kever bele más tudományokat.
Ettől függetlenül a gazdaságinformatáknak is megvan a helye és érvénye, megvannak az előnyei és hátrányai, de a kérdező egészen pontosan kifejezte, hogy a mérnökinformatikát preferálja, de tart a fizikától.
Végül megsúgom, egy igazi mérnöknek nem is kell kapásból költségszámításokkal és üzleti tervekkel foglalkoznia, mert nem ez a szakmája. Tudod a klasszikus eset: a fáramászásban hasonlítod össze a majmot és a halat. De tovább megyek, egy valamire való mérnöknek, amikor feljebb kapaszkodik a ranglétrán, semmibe nem telik majd megtanulni a munkájának a gazdasági vonatkozásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!