Ha nincsenek kiterjedt kapcsolatrendszerem, akkor inkább ne legyek jogász?
Szia, nekem jogász végzettségem van, és a közigazgatásban dolgozom. Nekem sem volt kapcsolatrendszerem, de pályázgattam és felvettek. Viszont ez még 2008-ban volt, amikor még voltak álláshirdetések a közszférában. Most viszont sok helyen létszámstop van, és csak belülről lehet pályázni (vagyis az adott hivatalon belül vesznek át valakit). Mostanság tehát már a közigazgatásban sincs akkora felszívóerő, mint pl. 10 éve. A versenyszféra pedig tényleg verseny. A nemzetközi ügyvédi irodáknál nagyon kell a szuper nyelvtudás a diploma mellett, a klasszikus jogászi pályákra - pl. bíró, ügyész - képtelenség bejutni. Persze ügyvéd lehetsz, nem az a nagy dolog hogy pl. egyéni ügyvéd legyél hanem hogy ügyfeleket szerezz. Na és ehhez már kellenek a kapcsolatok.
Őszintén szólva ha én ma 18 éves lennék, biztos hogy nem mennék jogra. Nagyon nagyon sokat kell seggelni a könyvek fölött, és nem is megbecsült végzettség már a jogász. Én inkább keresnék valami főiskolát vagy jó szakmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!