Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nincsenek kiterjedt kapcsol...

Ha nincsenek kiterjedt kapcsolatrendszerem, akkor inkább ne legyek jogász?

Figyelt kérdés
Jövőre fogok érettségizni, nézegettem az egyetemi szakokat, eddig a jogász fogott meg belőlük a legjobban. Lehet, hogy furcsa, de egyébként szeretek tanulni, szerintem a bejutással nem lenne gondom. De itt, a gyakori kérdéseken véleményeket olvasva,vagy állásokat nézegetve most nem tudom, hogy mi legyen. A szüleim, közelebbi családtagjaim vagy barátok között nincsenek befolyásosabb emberek, sem jogászok.Igazából nem ügyvéd vagy bíró szeretnék lenni, inkább a közigazgatás területén dolgoznék vagy valamilyen cégnél. Ebből kiindulva tényleg nem fogok tudni állást találni? Egyetemen lehet ezt a hiányt kapcsolatépítéssel korrigálni? Esetleg nézzek más szakot, ami érdekel?

2020. júl. 28. 14:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
9: Senki sem látta=senki sem látta előre...
2020. aug. 2. 10:47
 12/13 anonim válasza:

Szia, nekem jogász végzettségem van, és a közigazgatásban dolgozom. Nekem sem volt kapcsolatrendszerem, de pályázgattam és felvettek. Viszont ez még 2008-ban volt, amikor még voltak álláshirdetések a közszférában. Most viszont sok helyen létszámstop van, és csak belülről lehet pályázni (vagyis az adott hivatalon belül vesznek át valakit). Mostanság tehát már a közigazgatásban sincs akkora felszívóerő, mint pl. 10 éve. A versenyszféra pedig tényleg verseny. A nemzetközi ügyvédi irodáknál nagyon kell a szuper nyelvtudás a diploma mellett, a klasszikus jogászi pályákra - pl. bíró, ügyész - képtelenség bejutni. Persze ügyvéd lehetsz, nem az a nagy dolog hogy pl. egyéni ügyvéd legyél hanem hogy ügyfeleket szerezz. Na és ehhez már kellenek a kapcsolatok.

Őszintén szólva ha én ma 18 éves lennék, biztos hogy nem mennék jogra. Nagyon nagyon sokat kell seggelni a könyvek fölött, és nem is megbecsült végzettség már a jogász. Én inkább keresnék valami főiskolát vagy jó szakmát.

2020. aug. 2. 13:58
 13/13 anonim ***** válasza:
A korrupciónak az a köze, hogyha az ügyészgég korrupt akkor az kihathat az összes ott dolgozó életére is. Ha a rendszer korrupt akkor egy tehetséges figura se feltétlenül jut el oda ahova való.
2020. aug. 2. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!