Jogi diploma mellé milyen másoddiploma ajánlott?
Nemzetközi tanulmányok szaknak mennyi haszna van ebből a szempontból?
Esetleg inkább egy gazdasági alapszak, gazdmen vagy nemzetközi gazdálkodás?
Mindkettő terület érdekel, nem tudom, hogy az előbbivel pl uniós intézményekbe, nemzetközi szervezetekbe nagyobb eséllyel lehet-e bekerülni. A gazdasági diploma meg nyilván a magánszférában, vállalati közegben érhet valamit.
Szerintem jogi diploma megszerzése után elsősorban vagy a jogi szakvizsga megszerzésére törekednek az emberek, vagy a nagydoktori (PhD) fokozatra. Esetleg valami szakjogászi.
Teljesen más dologba akkor érdemes belekezdeni, ha nem akarsz jogi területen dolgozni.
Mert csupán kiegészítésnek bőven elég a szakjogászi is, abból is van gazdasági, nemzetközis, bármi.
Igen, én is vacilálok a szakjogászi és a másik alapszak között.
Csak lehet, hogy álláskeresésnél jobban mutat, ha van egy másik végzettség is, mert a szakjogász inkább afféle kiegészítés, ad egy kis pluszt egy adott területből, ami persze tök jó, de mégsem egy másik szak.
Abban viszont egyetértek, hogy szakvizsga előtt lehet jobb egy "lightosabb" szakjogászit elvégezni, mint egy teljesen új területbe belekezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!