Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi diploma mellé milyen...

Jogi diploma mellé milyen másoddiploma ajánlott?

Figyelt kérdés

Nemzetközi tanulmányok szaknak mennyi haszna van ebből a szempontból?

Esetleg inkább egy gazdasági alapszak, gazdmen vagy nemzetközi gazdálkodás?

Mindkettő terület érdekel, nem tudom, hogy az előbbivel pl uniós intézményekbe, nemzetközi szervezetekbe nagyobb eséllyel lehet-e bekerülni. A gazdasági diploma meg nyilván a magánszférában, vállalati közegben érhet valamit.

2020. júl. 23. 22:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jogi diploma megszerzése után elsősorban vagy a jogi szakvizsga megszerzésére törekednek az emberek, vagy a nagydoktori (PhD) fokozatra. Esetleg valami szakjogászi.

Teljesen más dologba akkor érdemes belekezdeni, ha nem akarsz jogi területen dolgozni.

Mert csupán kiegészítésnek bőven elég a szakjogászi is, abból is van gazdasági, nemzetközis, bármi.

2020. júl. 23. 22:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, én is vacilálok a szakjogászi és a másik alapszak között.

Csak lehet, hogy álláskeresésnél jobban mutat, ha van egy másik végzettség is, mert a szakjogász inkább afféle kiegészítés, ad egy kis pluszt egy adott területből, ami persze tök jó, de mégsem egy másik szak.

Abban viszont egyetértek, hogy szakvizsga előtt lehet jobb egy "lightosabb" szakjogászit elvégezni, mint egy teljesen új területbe belekezdeni.

2020. júl. 23. 22:57
 3/7 anonim ***** válasza:
1: A PhD nem nagydoktori, az a DSc.
2020. aug. 2. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a gondolatod helyes. Sokan bizonytalankodnak ilyen-olyan plusz egyetemi képzéseken, de valoban a szakjogaszi/szakvizsga vagy a PhD egy végzett jogasz útja.
2020. aug. 2. 09:56
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
3-as: DSc, azaz Doctor of Science a magyar jogon nincsen, mi a jogon PhD-t tudunk szerezni, és akkor lesz "nagy D" a Dr.
2020. aug. 2. 14:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem értesz hozza. A DSc az MTA doktora cím rövidítése. A PhD-t, amely ennek az előfeltétele sem “a jogon”, hanem a jogi kar doktori (PhD képző) iskolájában szerezheted. Attol, hogy a PhD Dr. és nem dr., mint a foglalkozásdoktorinal, a “nagydoktor” (informális) kifejezést csak az MTA doktorra (vagy a jogelőd tudományok doktora) címmel rendelkezőkre használjuk. Az MTA doktorai közül választhatoak az MTA tagjai.
2020. aug. 2. 18:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én valóban jogász vagyok, szerintem jobban értek hozzá, mint te, aki össze-vissza magyarázol hülyeségeket itt.
2020. aug. 2. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!