Jogász képzés - melyik egyetem a legjobb Budapesten?
Sziasztok.
ELTE, Károli és Pázmány jogász képzések között vacilálok. Mik a vélemények? Tudom hogy az ELTE a “legnevesebb”, de számomra nem csak ez számít, hanem az oktatás minősége, a tanárok is. Nyilván ez minden szakon változó, emberfüggő, így csak általánosságban kérdezem.
Köszi!
ELTE ponthatár: 472
Pázmány: 458
SZTE: 424
DE: 413
Károlyi Gáspár: 403
ME: 365
Ketteske az, hogy hol mekkora a ponthatár semmit nem mond annak szempontjából, hogy melyik a jobb/legjobb egyetem. Pld. az igazságügyi miniszter Miskolcon végzett, a Martonyi meg Szegeden de még sorolhatnám...
Meg biztos meglepődsz de az elte-n is oktatnak olyanok akik vidéki jogi karon végeztek. És az ha valaki az elte-n végez sem garancia még semmire, főleg egy jogász szakon,ami rendkívül sok pályaelhagyót képez annak okán is, hogy a jogászok munkája min.80%-ban automatizálható,de azért a képzés nem egészen haszontalan.
Nekem az a tanácsom, hogy ha vidéki vagy tanulj inkább vidéken, ha pesti akkor is teljesen mindegy, hogy melyik kar DE a rátermettség, nem kognitív kompetenciák és a jó kapcsolatrendszer nélkül puszta időpocsékolás. (nyugi a "munkáltatók" az elte diplomáddal is kikukáznak ha nem vagy odavaló)
(jogász, közgazdász végzettségem van, meg természetesen van szakvizsgám stb.)
Nem mondanám hogy mindegy hogy melyik kart választod, kár vitatni hogy az ELTE és a Pázmány kiemelkedik a mezőnyből, a Károlit én nem említeném egy lapon ezekkel.
Amiben az ELTE szerintem pluszt nyújt a hírneve mellett az egyrészt az, hogy számos oktató végzett neves külföldi egyetemen pl LLM képzést (Harvard, Cambridge, Oxford stb.), másrészt hogy hallgatóként rengeteg lehetőséged van, ami máshol kevéssé vagy egyáltalán nem adatik meg: szakkolik, perbeszédversenyek, szakmai diákkörök, csereprogramok, és ezek mellett a közösségi élet sem rossz. Emiatt az ELTE-t ajánlanám első helyen, de szerintem a Pázmány is minőségi képzést nyújt, így ezt lehet inkább neked érdemes pl nyíltnap alapján eldönteni hogy melyik a szimpatikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!