Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász képzés vélemények...

Jogász képzés vélemények (többi lent)?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Gimi érettségi után kihagytam 2 évet személyes okok miatt, dolgoznom kellett stb. Most viszont tervezem hogy jelentkezek majd jogász osztatlan képzésre, mivel ez volt mindig is a tervem. Az érettségi eredményein megfelelnek, emelteztem is amiből kell. Kérdés, hogy szerintetek nagy butaság lenne ennyi év kihagyás után elkezdeni? Vagy lehetetlen behozni a “lemaradást”? Valószínűleg levelezőn tudnám elvégezni mert továbbra is dolgoznom kell.

Mi a velemenyetek róla? Azt tudom hogy sokat kell tanulni, inkább arra lennék kiváncsi ennyi év kihagyás mennyi hátrányt jelenthet.

Köszi :)

2020. júl. 25. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a véleményem, hogy a jogot nappalin érdemes elvégezni. Az, hogy nem gimi után közvetlenül tanulsz nem hátrány, viszont munka mellett sokkal nehezebb. Szerintem akkor válaszd a jogot, ha munkád köthető a joghoz. Ha nem akkor inkább olyat tanulj, ami köthető hozzá.
2020. júl. 25. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Inkább ne....
2020. júl. 25. 13:54
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Az “inkább ne” választ is bár egy indoklást meghallgattam volna azért :-)

Első sorban a kérdésem arra vonatkozott hogy mekkora hátrányok származhat abból hogy kihagytam két évet, illetve be lehet e hozni ezt a lemaradást.

Nem dolgozom jogi területen mivel a legtöbb ilyen jellegű álláshoz legalább egy jogi asszisztensi OKJ kell. Viszont szeretnék, ezért is szeretném a jogi diplomát :) a szorgalmammal biztosan nem lesz baj, tudom hogy munka mellett nehéz - igazából bármit választok, minden nehezebb így, mint nappalin. Tehát arra voltam csak kiváncsi mennyire szürreális az elképzelésem 😁 köszi a választ!!

2020. júl. 25. 14:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja és nyilván a nappalit választanám én is ha tehetném, de nem lehet sajnos.
2020. júl. 25. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sokan vannak hasonló helyzetben, érdemes lenne megpróbálnod, viszont nehéz és hosszú lesz, de ha elhivatott vagy, akkor menni fog. Hajrá, sok sikert!:) Egyébként heti hány órában dolgozol most? Sok időt elvesz a munkád esetleg a szabadidődből is?
2020. júl. 25. 16:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi :) szerintem is, inkább választom azt hogy megpróbálom és esetleg ha nagyon nem megy azt úgyis látom, de ha meg se próbálom sose tudom meg hogy menne e😊

8:00-16:30ig dolgozom jelenleg hétköznapokon, nincs túlóra meg ilyesmi így a Szabadidőmet én osztom be és a hétvégémet is. Esélyes hogy hamarosan heti 2x home officeom is lesz ami még jobb lenne!:)

2020. júl. 25. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!