Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Építészmérnöki vagy orvosi a...

Építészmérnöki vagy orvosi a nehezebb szak?

Figyelt kérdés

Ez nem szubjektív, mielőtt valaki írná...

Nyílván, ha szélsőségekben gondolkodunk, mint hogy egy totál humán beállítottságú, diszkalkuliásnak mindkettő nehéz, míg egy 140-es IQ-s antiszociális személyiségzavarosnak meg könnyű, akkor nyílván megállja a helyét ez az "érv".

De sima, átlagos, nem szélsőségesen, de inkább reál beállítottságú emberekben gondolkodjunk.

2020. júl. 16. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/102 anonim ***** válasza:
97%
Kinek az építészmérnöki, kinek az orvosi nehezebb. Nem lehet ennyi információból pontos választ adni. Ha mégis választanom kéne akkor szerintem az orvosi a nehezebb.
2020. júl. 16. 14:44
 2/102 anonim ***** válasza:
71%
Orvosi.
2020. júl. 16. 18:43
 3/102 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem erre senki sem tud választ adni, mert ahhoz az illetőnek mindkét szakot el kellett volna, hogy végezze.

Én orvosis vagyok, de épp ezért, nem tudom megállapítani, hogy ez a nehezebb vagy a másik.

2020. júl. 16. 22:36
 4/102 anonim ***** válasza:
63%
Orvosira kevesebb ész és több tanulás kötelező minden mérnöki szakra meg inkább kell jobb fizika tudás meg ugyanúgy tanulni is csak talán kicsit kevesebbet. Persze orvosira se mehet bármilyen hülye de oda inkább éjjel nappal tanulás kell mérnöknek meg fizika tudás. Szerintem átlagos emberként könnynebb az orvosi ha tanulsz napi 5 órát minimum.
2020. júl. 17. 15:57
 5/102 anonim ***** válasza:
89%
#4, ez azért nem teljesen van így. Én orvosis vagyok, és önmagában a magolás nem elég, több ész meg előny. Kapásból tudom mondani a biokémiát, azt fel kell fogni, hogy a végére ne keveredj bele mindenbe (anyagcserefolyamatok khm..). De a "magolósabb" tárgyakat sem tudod úgy teljesen felfogni, mert érteni kell. Emellett orvosin nem csak, hogy fizika kell, de az említett kémia (4 szemeszteren keresztül), a biosznak kismillió ága, tanulsz pszichológiát, meg statisztikát stb.
2020. júl. 18. 22:50
 6/102 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok. A kérdésre válaszolva egyébként egyénfüggő is, de azt vedd számításba, hogy nem, hogy az orvosi 6 év (jó esetben), de ha végzel, kb. nem vagy még "senki". 3-6 év még pluszban a szakorvosképzés, és akkor még csak egy szakvizsgád van ráadásul. (mondjuk nem feltétlenül kell több, attól függ) Az építészmérnöki eleve kevesebb időben, és ha végzel, el tudsz helyezkedni, mint építészmérnök, (persze az orvos is orvosként helyezkedik el, csak nem mondjuk belgyógyászként. :D) de gondolom ott is van saját ranglétra.
2020. júl. 18. 22:57
 7/102 anonim ***** válasza:
11%
Utolsó talán nem igaz abban a formában ahogy leírtam de az biztos, hogy vannak más szakok amikhez több tehetséggel és kevesebb tanulással többre viszi az ember. Nyilván nem elég csak tanulni de nem kell olyan logikai beállítottság mint mondjuk egy mérnöknek szerintem. Kicsit nekem ez olyan mint a gimiben, hogy miben vagy jobb bioszból vagy matekból? Emlékszem amikor az élet pontos meghatározását tanultuk a hülye is megtanulta ha sokszor olvasta. A matekot nem érti meg a hülye bármennyit is olvassa. Biztos van olyan is amit érteni kell de gondolom kevesebb mint a mérnöknek. Csak tanulás szerintem inkább orvosira elég de jobb ha van értés is hozzá.
2020. júl. 18. 22:58
 8/102 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy olvastam a válaszod, rögtön eszembe jutott, amit anno még nekem gimiben mondott el 1000x a matekos beállítottságú osztálytársam, még pár évvel ezzelőtt: “a biosz az csak magolás, mert azt a hülye is meg tudja tanulni, ha sokat olvasgatja”. Erre mindig azt mondtam neki, hogy ez igaz, egy bizonyos szintig. :) Persze nem szerette a bioszt, mert “csak magolás”, ugye.. :D Ettől függetlenül persze nem csak az orvosi, amit nehezebb elvégezni. A mérnöki is 100, hogy a nehezebben elvégezhetőbbek közé tartozik. A logikai gondolkodás, és a kritikus szemlélet az orvosi munka során lesz majd nagyon-nagyon fontos, szó szerint életbevágóan. Nem tudom, te minek tanulsz, de sok sikert hozzá, és minden jót!
2020. júl. 19. 00:20
 9/102 anonim ***** válasza:
24%
Én nem azt mondom, hogy az orvos az csak magol hanem azt, hogy többet mint a mérnök egyik se csak magol de valamelyik többet. Az igaz, hogy ha valaki már orvos akkor oda kell a kritikus szemlélet de a kérdés az arról szólt, hogy melyik szak a nehezebb nem pedig arról, hogy elvégezve a szakot mennyire nehéz majd az életem. Ha valahogy létrelehetne hozni egy rendszert, hogy mihez kell kevesebb logika akkor az az orvosi lenne ahhoz is kell persze, de valamennyivel kevesebb. Amúgy orvos rokon is beszélt már erről, hogy mennyit kellett tanulnia és biztos van neki hozzá logikája is de egy fizikus szakon biztos nem azzal ment volna át, hogy reggel 8 tól tanult éjfélig. (Ami nem a legjobb tudom)
2020. júl. 19. 00:41
 10/102 anonim ***** válasza:
71%

Még hogy a mérnökin nincs magolás?

Biomérnökhallgató és gépészmérnök ismerősöm van. Ők másról mesélnek utolsó válaszoló...

Mintha te egy csöppet lenéznéd az orvosi képzést.

2020. júl. 19. 22:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!