Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha Consulting cégeknél(McKinse...

Ha Consulting cégeknél(McKinsey,BCG,BIG4*) szeretnék majd egyszer dolgozni, akkor ez megfelelő út lenne hozzá?

Figyelt kérdés

Sziasztok, jelenleg pénzügy és számvitelt tanulok, illetve pénzügyi gyakornokként dolgozom. Nagy vágyam lenne, a fentebb említett cégeknél dolgozni egyszer. BSc után szeretnék Biztosítás és pénzügy matematikai MSc-t csinálni, majd ezután munka mellett egy vezetés és szervezés MSc-t(5-6 évvel később MBA-t is). A kérdésem az lenne, hogy így lenne esélyem majd a fent említett cégeknél dolgozni? Ahogy láttam, a Big4 cégeknél is van üzleti tanácsadói részleg, ott akár el is kezdhetném a karrierem, az egyetem után? Vagy ott is hasonló az elvárások, mint pl a BCG-nél? Illetve mennyire számít releváns tapasztalatnak ezen a területen a pénzügyi gyakornoki munkám?

Köszönöm szépen a válaszotokat előre is!

#egyetem #karrier #McKinsey #Consulting #Üzleti Tanácsadó
2020. jún. 30. 20:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
60%

Haha utolsó ez jó volt, tetszett! 😁👍

Amúgy mi abban a különleges, hogy vannak itt menedzserek, egyetemi tanárok, orvosok stb.? Én is ismerek innen például német kórházban (!) osztályigazgató főorvost... Ő is csak egy ember. :)

2020. júl. 2. 14:21
 22/29 anonim ***** válasza:
50%

Több kérdésnél leírtad, hogy marketinget végeztél. Ha a vezszerv bölcsészgazda, akkor a marketing mi? Vezszerven is vannak azért elég összetett dolgok, szervezetpszichológia, szervezeti magatartás, management kontroll, és vannak elég matekos ágai is, mint a minőségmenedzsment, amit nem neveznék büfé-filozofálgatásnak. Az agilis, scrum, lean alapjait is eléggé meg lehet tanulni egy vezszerv alapszakon, ami elég nagy előny egy consulting cégnél. Nem mellesleg az MBA-t ajnározod, a vezszervet lehordod, amikor sok egyetemen alig különbözik a 2 szak curriculumja. Persze vannak fizikusok meg műmenedzserek is ezeken a helyeken, ezt nem tagadom, de azért azt elég gyerekes tanácsolni, hogy a biztosítási matekkal majd könnyen bekerül, mert nehéz a szak.

Ha már annyira emberekkel dobálózol, mert számodra ez az önigazolás forrása, akkor én is tudok neked olyan embert mutatni, aki a régi osztatlan képzésben csinálta meg a gazdmen-vezszerv elődjét, aztán csinált később egy biztonságtechnológiai PhD-t, sőt, az általad ajánlott módszerrel, egyből ment MBA-re, ráadásul a világ legjobb egyetemére, az MIT-ra, és a Roland Bergernél és az Accenturenál is dolgozott.

[link]

Ezek szerint rajtad, és a felpontozóidon (már ha külön személyiségek vagytok) kívül még azért vannak olyanok, akik nem bölcsészgazdának nézik azokat, akik menedzsmenttudományokkal foglalkoznak. Bár nem tudom miért vitatkozok olyannal, aki szerint a biztosítási matek jobb MENEDZSMENT tanácsadásra, mint valamilyen MENEDZSMENTtudomány.

2020. júl. 5. 20:07
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Jók a kérdéseid. A marketing valóban nem a legtökéletesebb szak a jelenlegi (magyar) formájában, annyi előnye viszont van, hogy közvetlenül készpénzre váltható a tudás akár kisebb cégekben is. De hadd mutassak neked olyan marketing szakot, amely közelebb áll a mai modern marketinghez (és semmiképpen nem “bölcsészgazda”):

[link]

Az MBA-t ne hasonlítsd a vezetés-szervezéshez... egyrészt a törzsanyaga tömény finance és company valuation, vezetői számvitel stb. Másrészt a módszertana fényévekre van egy sima mesterszakétól.

Még egyszer: nem de facto “rossz” szak a vezszerv, csak olyan semmilyen. Általános menedzsment ismeretek, amiket nálunk egy gyakornok 3 hónap alatt jobban megtanul valós munkahelyen. Szerintem a kvantitatív ismeretekre alapuló, konkrétabb szakmát adó szakok jövőtállóbbak és több lehetőséget biztosítanak.

Elismerem, hogy sarkítok egy kicsit, teljesen jó a vezszerv szak is, de nem ezzel fogja a Kérdező lebontani a bejáratot a McKinsey főhadiszállásán.

2020. júl. 5. 20:32
 24/29 anonim ***** válasza:
Kovács Attila Mátét meg ezúton üdvözlöm szeretettel, és gratulálok a karrierjéhez. Kérdező nézd meg a profilját, ilyen emberek dolgoznak tanácsadóként. Agyon tanulta magát, PhD, MBA, mondjuk ha HR-es lennék, azért rákérdeznék, hogy nincs véletlenül még valami katonai végzettsége 2000 előttről? Ez a NATO tisztsége 2001–2003 között nem egy átlagos egyetemi hallgatóra utal... Szóval így első ránézésre is egy “agyontanult” ember, nem egy “elvégeztem valami mesterszakot oszt’ ennyi” típus. (És, előző, mit is mondtam az MBA-ről? ;)
2020. júl. 5. 20:44
 25/29 anonim ***** válasza:
Alapképzésen lehet, hogy vannak még ilyen "elvégzem oszt annyi" típusú emberek, akiknek a többsége ki is hullik, de mesterképzésen azért kétlem. Ha igen, akkor is megérdemlik a jó melót, mert nem egyszerű egy bsc+msc-t összehozni.
2020. júl. 5. 20:48
 26/29 anonim ***** válasza:
75%
Kapásból be tudnék linkelni 10 vezszerves linkedin profilt is McKinsey-BCG-ről, csak úgy mondom.
2020. júl. 5. 20:50
 27/29 anonim ***** válasza:

Küldd el a Kérdezőnek privátban, hadd tanulmányozzon CV-ket. Hasznos.

Lehet, hogy valamit félreértesz, de én nem akartam szájkaratét indítani, sem fаszméregetésben részt venni. Leírtam, hogy én mit látok magam körül, te is leírtad, a Kérdezőnek szerintem adtunk pár ötletet.

2020. júl. 5. 20:56
 28/29 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Köszönöm szépen a sok választ, pár linkedin profilra én is rálestem, és kicsit összezavart. A biztosítás és pénzügy matematika szak engem személy szerint nagyon érdekel. Viszont ha ezen a területen nem adna semmi előnyt nekem, akkor nem tudom, hogy megérné e(Ezen kívül bele fogok vágni szerintem, mert veszteni nem veszthetek vele semmit).

Esetleg még azon gondolkodtam, hogy egy külföldi mesterszakot végzek, egy menedzsmenti szakon. Ennek több értelme lenne szerintetek?

De sok idő van még, mire ide jutok, először próbálok a jelenre fókuszálni, hogy mostani helyemen is teljesítsek. :)

Esetleg az adott linkedin profilokat be tudjátok nekem linkelni privátba? Nekem sokat nem dobott ki sajnos.

2020. júl. 7. 21:23
 29/29 anonim ***** válasza:
18%
engem bölcsész alapszakkal vettek fel a mckinsey-hez anno konzulensnek :-)
2022. jan. 31. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!