Gyenge gimnáziumból menő diákok is képesek érvényesülni az egyetemen?
Figyelt kérdés
Szia(sztok).
Sajnos egy gyenge gimnáziumba járok, ahol a közeg nem kifejezetten inspiráló ("a tanulás az gáz" felfogású osztálytársak, stb)...
Orvosira vagy pszichológiára szeretnék később menni, viszont kiderült, hogy se kémiából, se biológiából nem indítanak fakultációt a kevés létszám miatt (vicces, mindegyikre csak Én jelentkeztem...😅). Nagyon el vagyok keseredve.:/ Szüleim nem tehetik meg, hogy külön tanárra fizessünk, Én meg nem tudom, hogy hol is kezdjem a felkészülést 2 emelt érettségire (kémiából még az alapok sincsenek meg).
Van itt olyan ember, aki egy (nagyon) átlag alatti gimnáziumba járt, és mégis felvették Őt egy jó egyetemre? Hogyan csinálta az az illető?
Jól esne ha látnám, hogy más is meg tudta oldani ezt a helyzetet.😅
/L
2020. máj. 1. 22:50
11/12 anonim válasza:
Esetleg megkérdezheted a kémiatanárt hogy tud-e ebben segíteni neked valahogy. Pl kijavítja a feladatokat, elmagyarázza ha nem értesz valamit. Nekem segített így egy biosztanár, de ő nagyon jófej volt, lehet, hogy más nem ilyen segítőkész :/
12/12 anonim válasza:
A helyedben lehet, hogy más faktokon gondolkodnék el. Én csak a pszichós részről tudok nyilatkkozni, mert arra járok, én emelt angollal és törivel jöttem, és az pont jó volt. Ha kémiából nincsenek meg az alapok sem, úgy nem lesz egyszerű az emelt (sehogy sem egyszerű:D). Nem akarlak lebeszélni semmiképp az orvosiról, de a te helyzetedben reálisabbnak látom a pszichót, mert több tárgyat elfogadnak emeltnek (olyanokat, amikből várhatóan indítanak faktot). Sok sikert, ne add fel az álmaidat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!