Honnan tudtátok hogy milyen szakmát szeretnétek? Tudtok érvényesülni azzal a szakmával?
Figyelt kérdés
Fogalmam sincs mi akarok lenni, biosz olasz faktot vettem fel, és bejárok majd infóra és kémiára is (bele fogok dögleni tudom, azért kellene minél hamarabb szakot választani hogy az alapján tudjak szelektálni)2019. jún. 25. 21:35
1/9 anonim válasza:
Tudtam, hogy szeretek szerelni. Gyakran segítettem itthon mindent megcsinálni. Mindig érdekelt a gépészet, és az áramkörök, a programozás. Így mechatronikai technikust választottam.
2/9 anonim válasza:
Én tudtam, hogy szeretem a gyerekeket, szeretek másokon segíteni, és mindig érdekelt a “normàlistól eltérő” így gyógypedagógiát tanultam. :)
3/9 anonim válasza:
Én gyerekkoromtól tudtam, mi szeretnék lenni, aztán mégse azt tanultam, hanem egy akkor jól hangzó szakmát, amikor érettségiztem. Jó is az a szakma, de nem nekem való, maradnom kellett volna a régi álmomnál. Összességében azt gondolom, hogy nagyon nehéz 18 évesen eldönteni, hogy mivel akarsz egész életedben foglalkozni, valószínűleg kevés embernek sikerül ilyenkor a legjobb döntést meghoznia, van úgy, hogy a szülők vagy barátok rossz tanácsot adnak. Később még változni fog az érdeklődésed, hozzáállásod, előfordulhat, hogy új dolgokat fogsz tanulni, karriert váltasz. De mivel valamit választani kell, így valószínűleg a kedvenc tantárgyaid fogják befolyásolni a döntésedet. Ezek szerint érdekel a biosz és kémia, infó is, tehát vmi természettudományi, mérnöki vagy biosz-kémia tanári vagy olasz tanári is szóba jöhet. Én azt javaslom, hogy olvass sokat a szóba jöhető szakmák karrierlehetőségeiről, fizetésekről, és próbáld magad elképzelni tipikus munkahelyeken: iroda, labor, tanterem stb. , meg hogy kik az ügyfelek, kik a kollégák, főnökök, milyen eszközökkel dolgozik és mit kell csinálnia: elmélyedni, előadni, gyártani stb. Ami leginkább önazonosnak tűnik, annak megfelelő irányba jelentkezz felvételin.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak! Persze jöhetnek még 😁 Kedves utolsó, mi az álomszakmád és mit választottál helyette ha szabad kérdeznem?
2019. jún. 26. 07:34
5/9 anonim válasza:
Mindig is ez volt ami érdekelt, aztán ahogy elkezdtem tanulni, még inkább megszerettem, főleg egy bizonyos részét.
6/9 A kérdező kommentje:
És neked mi a szakmád, 4-es? Köszi a választ :)
2019. jún. 26. 18:30
7/9 anonim válasza:
Biológia, azon belül is molekuláris genetika/bioinformatika.
8/9 anonim válasza:
#3-as vagyok
Pedagógus pálya érdekelt világéletemben, de egy felkapottabb műszaki szakra mentem. 18 évesen rengeteg dolog érdekelt és túl sok fogalmam nem volt egyes szakmákról, van ami jól hangzott, van ami kevésbé, nagyjából ennyit tudtam akkor belőni. Utólag mondom, hogy rossz döntés volt, mert az évek során jöttem rá, hogy sokkal inkább humán beállítottságú vagyok.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek 🙂
2019. jún. 30. 09:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!