Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyenge gimnáziumból menő...

Gyenge gimnáziumból menő diákok is képesek érvényesülni az egyetemen?

Figyelt kérdés

Szia(sztok).

Sajnos egy gyenge gimnáziumba járok, ahol a közeg nem kifejezetten inspiráló ("a tanulás az gáz" felfogású osztálytársak, stb)...

Orvosira vagy pszichológiára szeretnék később menni, viszont kiderült, hogy se kémiából, se biológiából nem indítanak fakultációt a kevés létszám miatt (vicces, mindegyikre csak Én jelentkeztem...😅). Nagyon el vagyok keseredve.:/ Szüleim nem tehetik meg, hogy külön tanárra fizessünk, Én meg nem tudom, hogy hol is kezdjem a felkészülést 2 emelt érettségire (kémiából még az alapok sincsenek meg).

Van itt olyan ember, aki egy (nagyon) átlag alatti gimnáziumba járt, és mégis felvették Őt egy jó egyetemre? Hogyan csinálta az az illető?

Jól esne ha látnám, hogy más is meg tudta oldani ezt a helyzetet.😅

/L

2020. máj. 1. 22:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A szorgalom csodákra képes. Gondolom 10-11.-es lehetsz, úgyhogy még van időd. Érdemes oktató videókat keresni a neten, a mozaikos tankönyveket beszerezni, azok nagyon jók.
2020. máj. 1. 23:06
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Igen. Nekem voltak ilyen évfolyamtársaim. Az első félévben többet küszködtek, de aztán felvették a tempót, és jól teljesítettek.
2020. máj. 2. 06:17
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Én is hasonló cipőben járok, gyenge (szak)gimnáziumba jártam, elsőre nem csináltam emeltet, mert lehetetlen lett volna jól megírni, felvettek gyógytornász szakra, de nem tetszik, ezért most csinálom az emelteket. Bár még nem vettek fel, de tippeket adhatok a tanuláshoz, ha érdekel.
2020. máj. 2. 18:32
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Persze!

Én egy gyenge gimiből jöttem, név szerint a Lónyayból, és sikerült elvégeznem az egyetemet. 👍

A szakmához meg az elit gimisek is hülyék voltak, állandóan az elvileg sokkal gyengébb szakközépből érkezett diákok segítettek nekünk, gimiseknek. 😂

2020. máj. 2. 22:04
 5/12 anonim válasza:
92%

Én csak nem is gimibe járok hanem szakközépbe az állatorvosi a cél. Nálunk kémia egyáltalán nincsen biológia is csak alap szinten. Magamtól kell felkészüljek mivel az én szüleim sem tehetik meg, hogy magán tanárt fogadnak. Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy miként fogok felkészülni, de megteszek mindent és a saját diákmunkás pénzemből fogok fogadni az utolsó hónapokra tanárt aki jobban tud segíteni.

Én most fogok érettségizni és csak jövőre a technikusi képzés alatt teszem le az emelt kémia és biosz érettségit.

Azt javasolom neked, hogy már most kezdj el rá tanulni és készülni.

Egyedül nehezebb, de nem lehetetlen :)

Azt hiszem van egy olyan könyv, hogy ötösöm lesz kémiából úgy tudom nagyon hasznos én is fogok beszerezni egy olyat. Illetve vettem már emelt kémia és biológia tételes könyveket azok is nagyon sokat segítenek.

2020. máj. 3. 13:02
 6/12 anonim válasza:
100%
Amúgy miért nem próbálsz meg átjelentkezni egy jobb gimibe?
2020. máj. 3. 15:55
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
Hogyha van olyan gimi ahol indítják azokat a faktokat, akkor ha megbeszéled velük akkor jarhatsz faktra oda. A mi sulinkba is szoktak máshonnan csak faktra jönni
2020. máj. 3. 23:04
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

#6: Utolsó 2 évre nem szeretnék másik gimibe menni.:/

#7: Igen, a mi sulinkban is van erre lehetőség, az egyik felsőbb osztályos fiú is ezt csinálta, de csak fél évig bírta. Nagyon sok idő ment el a buszozással és soha nem ért be a következő órába. Majd meglátom, hogy nekem milyen lesz jövőre az órarendem és hogyan tudom a másik iskolájéval összehangolni.:)

2020. máj. 4. 09:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, képesek. Nem jártam elit gimnáziumba, de nem éreztem, hogy jobban megviselne az egyetem, mint másokat. Nézz utána, hogy milyen könyveket javasolnak a felkészüléshez, csináld meg az összes eddigi érettségit, ha valami nagyon nem megy, akkor keress valakit, aki tud segíteni. Menni fog, sok sikert!
2020. máj. 4. 10:40
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Néha látok ingyenes felkszítőket, érdemes körülnézni. Nekem sokat segített, ahova jártam, bár az fizetős volt.
2020. máj. 19. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!