Gyenge gimnáziumból menő diákok is képesek érvényesülni az egyetemen?
Szia(sztok).
Sajnos egy gyenge gimnáziumba járok, ahol a közeg nem kifejezetten inspiráló ("a tanulás az gáz" felfogású osztálytársak, stb)...
Orvosira vagy pszichológiára szeretnék később menni, viszont kiderült, hogy se kémiából, se biológiából nem indítanak fakultációt a kevés létszám miatt (vicces, mindegyikre csak Én jelentkeztem...😅). Nagyon el vagyok keseredve.:/ Szüleim nem tehetik meg, hogy külön tanárra fizessünk, Én meg nem tudom, hogy hol is kezdjem a felkészülést 2 emelt érettségire (kémiából még az alapok sincsenek meg).
Van itt olyan ember, aki egy (nagyon) átlag alatti gimnáziumba járt, és mégis felvették Őt egy jó egyetemre? Hogyan csinálta az az illető?
Jól esne ha látnám, hogy más is meg tudta oldani ezt a helyzetet.😅
/L
Persze!
Én egy gyenge gimiből jöttem, név szerint a Lónyayból, és sikerült elvégeznem az egyetemet. 👍
A szakmához meg az elit gimisek is hülyék voltak, állandóan az elvileg sokkal gyengébb szakközépből érkezett diákok segítettek nekünk, gimiseknek. 😂
Én csak nem is gimibe járok hanem szakközépbe az állatorvosi a cél. Nálunk kémia egyáltalán nincsen biológia is csak alap szinten. Magamtól kell felkészüljek mivel az én szüleim sem tehetik meg, hogy magán tanárt fogadnak. Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy miként fogok felkészülni, de megteszek mindent és a saját diákmunkás pénzemből fogok fogadni az utolsó hónapokra tanárt aki jobban tud segíteni.
Én most fogok érettségizni és csak jövőre a technikusi képzés alatt teszem le az emelt kémia és biosz érettségit.
Azt javasolom neked, hogy már most kezdj el rá tanulni és készülni.
Egyedül nehezebb, de nem lehetetlen :)
Azt hiszem van egy olyan könyv, hogy ötösöm lesz kémiából úgy tudom nagyon hasznos én is fogok beszerezni egy olyat. Illetve vettem már emelt kémia és biológia tételes könyveket azok is nagyon sokat segítenek.
Köszönöm a válaszokat!:)
#6: Utolsó 2 évre nem szeretnék másik gimibe menni.:/
#7: Igen, a mi sulinkban is van erre lehetőség, az egyik felsőbb osztályos fiú is ezt csinálta, de csak fél évig bírta. Nagyon sok idő ment el a buszozással és soha nem ért be a következő órába. Majd meglátom, hogy nekem milyen lesz jövőre az órarendem és hogyan tudom a másik iskolájéval összehangolni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!