Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan, hogy késő tanulni?

Van olyan, hogy késő tanulni?

Figyelt kérdés

25 évesen mennék egyetemre, most ősszel. Ez az első diplomám lenne. Nem késő szerintetek? Nappalin szeretnék tanulni. Vagy ennyi idősen inkább válasszam a levelezot?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. jan. 6. 12:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hello!

Dehogy kesö elkezdeni! Ne aggódj. A szaktársaidnak fel se fog tűnni, hogy pár évvel idősebb vagy (ha a nappali mellett döntesz). Ahogyan az előttem hozzá szólok is írták, sokan még nem tudják kristálytisztán 18, 19 évesen, mit is válasszanak, mivel is szeretnének foglalkozni, de 25 évesen azért már lehetnek konkrét elképzelései az embernek.

Én is 25 évesen kezdtem, nappalin és gazdálkodás menedzsment szakon. Elvégeztem államilag támogatott formában a Foksz képzést.

Most 27 évesen Ba-ra járok, nappalin, igaz ez már önköltséges forma, mivel az érettségi annyira ezért nem lett jó. Senkit nem érdekel, hogy ennyi idős vagyok, sőt, kijelenthetem, hogy én talán még komolyabban is veszem a képzést, meg a tanulást idősebb fejjel. Egyetem mellett dolgozom egy kávézóban, mint beugrós barista. Párom is egyetemista, szóval nincs sok pénzünk hónap végére, de a lakhatásunk nagyon kedvező szerencsére.

Szerintem vágj bele! Ha van vele elképzelésed, akkor csak nyersz vele, ráadásul az egyetemen jó kapcsolati tőkét lehet szerezni. Megbánnád, ha nem próbálnád meg. Ha a férjed fizetéséből kényelmesen megvagytok, akkor miért is ne?

Én személy szerint a levelező szakot nem preferálom. Nem tudnám az anyagot ilyen tömbösített alkalmakon megérteni..

Melyik egyetemre mennél? Ha kérdésed van, írj bátran!

2020. jan. 7. 15:29
 12/13 A kérdező kommentje:
Zalaegerszegre mennék mert itt lakunk, így logikus. Én is a nappalit preferalom egyébként. Fitness tancoktato vagyok, így mellette azt is tudnám csinálni. Eddig gyárban dolgoztam három műszakban, azt ott hagytam, nem is bírom csinálni, meg nem is szerettem. Nem éreztem magam oda valónak...
2020. jan. 7. 16:47
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 26 éves vagyok. Elmesélem az én történetemet, mielőtt azt hinné a sok fiatal, hogy elkéstek!

18 évesen volt 8 általánosom. Elegem lett abból, hogy butának néznek, ( igen, nem tanultam soha, megis buktam párszor ) így kezdtem magammal valamit. Elmentem Okj-ra, aztán esti érettségi. Utána nyelvvizsga, majd főiskola. Rengeteget tanultam, volt hogy nem is aludtam, De megérte. Nem kell gyárban megroha*nom . Sosincs késő elkezdeni! Nem szabad feladni! En is azt hittem akkor, hogy nincs tovabb, ez a sorsom. De tudtam, hogy en nem ezt erdemlem, en ennél jobb vagyok sokkal. Nem lehet ez a sorsom. Kitartást minden fiatalnak, akik elvannak keseredve.

2020. szept. 24. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!