Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Berzsenyi Dániel Gimnázium...

Berzsenyi Dániel Gimnázium kérdések Tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most 8. osztályos vagyok, és egy gimnázium iránt érdeklődnék.Milyen a Berzsenyi Dániel Gimnázium?(BUDAPEST)

1. Kb. hány pontot kell írni ahhoz, hogy felvegyenek HUMÁN tagozatra?

2. Milyen a humán tagozat?

3. A humán szakon jó a nyelvoktatás?

4. Jó a közösség/tanárok?

5. A szóbeli nehéz?

Egyébként én kb 65-70 pontos felvetelire számítok, de azt olvastam hogyha a szóbeli jól sikerül, akkor talán felvesznek.

Köszönöm előre a válaszokat!

Egy 8. osztályos lány

2020. jan. 5. 21:29
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy a hozott pontjamim kb 48-49 az 50-b
2020. jan. 5. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:

Olyan 70 körüli kéne, bár engem anno 65+50(vitt)+49(szóbeli) pontokkal vettek fel.

Szerintem pacek, bár a bioszosok után nekünk van a legtöbb óránk:D Meg 10.-től a 3 nyelv kicsit érvágás(meg úgy unblock a 10. is), de kibírható. Amellett, hogy humán, még a reál tárgyakat is a fejedbe nyomják valahogy, szóval megéri. Csak azon gondolkozz el, hogy milyen irányba szeretnél továbbtanulni, mert nálunk most van pár ember, akik orvosira akarnak menni, ezért dupla fakton vannak, és vért pisilnek rendesen a kémiával meg a biosszal.

A nyelvoktatás jó, angolon a D-sekkel vagyunk összevonva, a 3. nyelvnél meg mindenki mással, francián pl. az egész évfolyamról vannak emberek. Igazából tanártól függ, de a 3. nyelvnél kicsit húzósabb is tud lenni, mert csak 3 évig tanulod, és nincs idő tötyörögni.

A közösség is osztálytól függ, viszont könnyű barátkozni, felsőbbévesekkel is, ha elég nyitott vagy. Viszont ami tényleg jó, hogy a suliban nem igazán van iyen kinézés, meg bántalmazás. Ha valakik nem kedvelik egymást, nem kezdik el sározni a másikat, szimplán nem foglalkoznak vele, hanem inkább a saját dolgukkal. Ez szerintem amúgy hihetetlenül jó. Szóval nem kell igazából ilyen szempontból sem félni.

A szóbeli egyáltalán nem nehéz, ha tudod a témákat, és nem szarsz be előtte túlságosan. Azt kell tudatosítanod magadban, hogy a tanárok nem ellened, hanem veled vannak, és ha elakadsz, segíteni fognak, hiszen ők is azt akarják, hogy jól sikerüljön.(Ezt bizonyítják az általában magas (+45 pontos) szóbelik is. Én pl. tökre izgultam bemenetel előtt, erre beléptem, és megszállt a nyugalom. És 49 lett, pedig rontottam párszor.

Ha van még kérdésed írj.:)

Ui.: Amúgy remélem ez nem lett túl elrettentő, mert amúgy imádom a sulit, és tényleg az egyik legjobb, legalábbis azok alapján, amit más sulikba jár ismerősöktől hallok.

2020. jan. 5. 22:19
 3/9 bbmarta ***** válasza:
A fiam 9.osztályos a Berzsenyiben humán tagozaton. 71 pontos központival 49 pontos szóbelivel már az ideiglenes listán is osztálylétszámon belül volt a 32.helyen. Nagyon szereti az iskolát, elképesztő közösségi élet van és szinte megható, hogy a felsőbb évfolyamosok mennyire felkarolják a gólyákat! Nagyon jó, hogy van lehetőségük az évfolyamon belüli kapcsolatok kialakítására. Hihetetlenül családias a légkör nagyon empatikus és jófej tanárokkal! Persze elég kemény a töri és gondolom a magyar is, de az ide járó diákok ebben jók, szóval bírják a gyűrődést. :-) Elég komolyan veszik a reál tárgyakat is, azért észnél kell lenni. A latint az én fiam nagyon szereti, az angolt idén kezdte (korábban németet tanult), de nagyon empatikus és türelmes angoltanárt kapott, szóval nagy gond remélem nem lesz.A szóbelitől tényleg ne félj, ilyen pozitÍv hozzáállást még sehol nem láttam mint itt, pedig azért mindenhol igyekeznek oldani a diákok feszültségét...
2020. jan. 15. 23:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Ebből nem lesz semmi sem :( kiszámoltuk és max 65 pontom lenne MAXIMUM... eléggé magam alatt vagyok emiatt
2020. jan. 18. 18:15
 5/9 bbmarta ***** válasza:
100%
Ha meglesz a 65 pontod, azért még ne add fel! Mindenképp írd be! Szerintem tavaly a 65 pontosokat humánra biztosan behívták szóbelizni...
2020. jan. 18. 20:21
 6/9 bbmarta ***** válasza:
100%
Tavaly 108 volt a szóbeli behívási ponthatár és elég jók a vitt pontjaid! A matek idén könnyebb volt, a magyar nehezebb, ahogy néztem...ez kedvezhet a humán beállítottságú diákoknak! Hajrá! [link]
2020. jan. 18. 20:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Pont a matekot rontottam el, és utólag jöttem rá egy feladatra... az össz pontjaim ha összességében nézzük, 108-115-ig lehetnek
2020. jan. 19. 08:07
 8/9 bbmarta ***** válasza:
100%
Az nyugodtan elég lehet! Kezdj el készülni a szóbelire! Rendesek, nagyon diákközpontúak! Magyaron választhatsz, hogy prózát vagy verset elemzel, de nem nehéz. A töri témaköröket tudd jól! Szerencsére abból nincsen sok!Max. pontos szóbelivel bent lehetsz! Az én fiam töriből nagyon jó, magyarból nem is tudtuk, hogy kellene készülni... 50/49-cel végzett! Mit írsz még be? És hol írtad a központit?
2020. jan. 19. 14:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Budapesten a Szerb Antal Gimnáziumban írtam, és azt jelölöm meg másodiknak, mert odajár a testvérem... és oda még pont határeset, hogy bekerülök. Harmadik iskola a Szent Gellért Kat.Ált.Isk. és Gimnázium (katolikus általánosba járok) negyedik a Corvin Mátyás Gimnázium, ötödiket még nem találtunk... gondolom a Corvinba felvesznek... köszönöm a bíztatást!
2020. jan. 19. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!