Berzsenyi Dániel Gimnázium kérdések Tudnátok nekem segíteni?
Sziasztok!
Most 8. osztályos vagyok, és egy gimnázium iránt érdeklődnék.Milyen a Berzsenyi Dániel Gimnázium?(BUDAPEST)
1. Kb. hány pontot kell írni ahhoz, hogy felvegyenek HUMÁN tagozatra?
2. Milyen a humán tagozat?
3. A humán szakon jó a nyelvoktatás?
4. Jó a közösség/tanárok?
5. A szóbeli nehéz?
Egyébként én kb 65-70 pontos felvetelire számítok, de azt olvastam hogyha a szóbeli jól sikerül, akkor talán felvesznek.
Köszönöm előre a válaszokat!
Egy 8. osztályos lány
Olyan 70 körüli kéne, bár engem anno 65+50(vitt)+49(szóbeli) pontokkal vettek fel.
Szerintem pacek, bár a bioszosok után nekünk van a legtöbb óránk:D Meg 10.-től a 3 nyelv kicsit érvágás(meg úgy unblock a 10. is), de kibírható. Amellett, hogy humán, még a reál tárgyakat is a fejedbe nyomják valahogy, szóval megéri. Csak azon gondolkozz el, hogy milyen irányba szeretnél továbbtanulni, mert nálunk most van pár ember, akik orvosira akarnak menni, ezért dupla fakton vannak, és vért pisilnek rendesen a kémiával meg a biosszal.
A nyelvoktatás jó, angolon a D-sekkel vagyunk összevonva, a 3. nyelvnél meg mindenki mással, francián pl. az egész évfolyamról vannak emberek. Igazából tanártól függ, de a 3. nyelvnél kicsit húzósabb is tud lenni, mert csak 3 évig tanulod, és nincs idő tötyörögni.
A közösség is osztálytól függ, viszont könnyű barátkozni, felsőbbévesekkel is, ha elég nyitott vagy. Viszont ami tényleg jó, hogy a suliban nem igazán van iyen kinézés, meg bántalmazás. Ha valakik nem kedvelik egymást, nem kezdik el sározni a másikat, szimplán nem foglalkoznak vele, hanem inkább a saját dolgukkal. Ez szerintem amúgy hihetetlenül jó. Szóval nem kell igazából ilyen szempontból sem félni.
A szóbeli egyáltalán nem nehéz, ha tudod a témákat, és nem szarsz be előtte túlságosan. Azt kell tudatosítanod magadban, hogy a tanárok nem ellened, hanem veled vannak, és ha elakadsz, segíteni fognak, hiszen ők is azt akarják, hogy jól sikerüljön.(Ezt bizonyítják az általában magas (+45 pontos) szóbelik is. Én pl. tökre izgultam bemenetel előtt, erre beléptem, és megszállt a nyugalom. És 49 lett, pedig rontottam párszor.
Ha van még kérdésed írj.:)
Ui.: Amúgy remélem ez nem lett túl elrettentő, mert amúgy imádom a sulit, és tényleg az egyik legjobb, legalábbis azok alapján, amit más sulikba jár ismerősöktől hallok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!