4,5 átlaggal ( 7 év vége ) milyen gimnáziumot ( Bp ) ajánlotok?
Attól függ. Az átlag nem számít annyira, csak a matek magyar töri angol es termtud. jegyek. De a leglényegesebb a felvételi eredményed. Így nehéz jelenleg megmondani.
Egy berzsenyis humános
A 4,5 nem egy rossz átlag, ha jol sikerülne a felvételi nem gondolkodsz jobb gimikben? El lehetne mar nyáron kezdeni készülni, korábbi feladatokat csinálni, az a legjobb gyakorlás.
egy volt fazekasos
Az átlagod önmagában jó, ha írsz egy 75+ pontos felvètelit (a matek gyakorlását javaslom főleg, mert ez szokott általában gyengébben sikerülni), akkor akár a legerősebb helyekre is lehet esélyed. Bár a toplistás helyezés csak egy dolog, az a jó, ha te magad is elmész a nyílt napokra és beszélsz ott tanuló diákokkal, mert az is fontos, hogy jól érezd magad.
Humán gimik közül egyébként a Madáchról eddig mindig csak jót hallottam, erős a nyelvoktatás és hagyják kibontakozni a diákot. Sok művészlélek jár oda, de olyanok, akik okosak, tehát nem azok a tipik füvesek, akik a sorozatos bukásaikat a “művészlelkükkel” magyarázzák (egy full gyenge suliban persze).
A 4,5 átlag nem rossz, de attól függ, hogy milyen tárgyakból mit kaptál, mert a matek, magyar, töri, nyelv és 1-2 term.tud. tárgy számít csak a legtöbb iskolában. Én azt javasolnám, hogy mindenképpen menj el nyílt napokra és így akkor láthatod, hogy az adott iskola hangulata mennyire szimpatikus neked. A felvételire tényleg feküdj rá, ez számít a legtöbbet és törekedj a 80+ra. Ha sikerül, akkor szerintem a Berzsenyi is simán esélyes lehet, de a Madáchot, Eötvöst is megpróbálnám a helyedben, maximum nem sikerül:)
Hajrá hajrá, nem lesz egyszerű év, de ha kitartó vagy sikerülni fog:) -egy jövőbeli kilencedikes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!