Melyik budapesti gimnáziumot ajánlanátok?
Szia! Ha valami, akkor a Berzsenyi egy programokban igazán gazdag gimnázium, itt sosem unatkozik egyik diák sem. Hogy pár példát említsek: Nagy-és KisNull, Szarvasbőgés, SzékelyZsombor, NonStop. :)
Egy humános berzsenyis
Ezeket, amiket felsoroltál a legkevésbé sem tapasztaltam.
A közösség szerintem szuper, ugye én csak a gólyák szemszögéből tudok írni, de a felsőbbévesek hihetetlen sokat segítenek nekünk nap mint nap. És az egész iskola egy nagy-nagy közösség, még úgy is, hogy legalább 600-an vagyunk.
Program rengeteg van. Nagyon sok szakkör közül lehet válogatni, a legkedveltebb a színjátszókör, a Thália. De ezen kívül van énekkar, ahol szintén elég sokan vagyunk most, csillagászat, filmklub, különböző rajzszakkörök és még nagyon sok más.
A szakkörökön túl pedig vannak osztály- és iskolaprogramok. Sajnos erről nem tudok olyan részletesen írni, hiszen még én is csak egy hónapja vagyok a suliban.
Nekünk eddig közös programunk az osztálykirándulás volt, egy hete.
2 napos volt, pénteken mentünk és szombaton jöttünk haza. Kultúrprogram volt rendesen, de szerintem pont annyi, amennyi még érdekes és leköti az osztály figyelmét. Aztán pedig különféle csapatépítő feladatot kaptunk.
Pénteken volt a gólyaavatónk. Nem tudom mennyi részletet árulhatok el, de annyi tuti, hogy nagyon sok csapatmunka volt így osztályszinten és ez az elején mindig jól jön, hogy összekovácsolódjon a csapat.
Az őszi szünet után lesz még témahét is, most október elsején pedig "Zeng a ház", amikor a zene világnapján az egész iskola együtt énekel és ebben az egészben az a fantasztikus, hogy a felsősök sem találják ezt a dolgot "cikinek". Ami biztos, hogy lesz még az az erdei tábor, 5 napra az egész iskola elutazik együtt.
Bocsánat, hogy ennyire sokat írtam, de a Madáchról már most úgy érzem, hogy nem lehet egy-egy mondatban beszélni.
Arrra a kérdésedre, hogy melyik a jobb, nem tudok jó választ adni, mert nem tudok független lenni. A Berzsenyit nem ismerem, így mindenkèppen a Madáchot ajánlom, de amiatt is, mert nagyon elfogult vagyok.
Menj el mindkettő nyílt napjára és a tájékoztatókra és nézd meg, hogy te milyen hangulatban és környezetben tanulnál szívesebben. De azok a dolgok, amiket felsoroltál negatívumként még egy hangyányit sincsenek a Madáchban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!