Mennyire erősek, illetve jó hangulatúak ezek az iskolák?
A Veres Pálné gimnáziumot, illetve a Berzsenyi Dániel gimnáziumot néztem. Lenne pár kérdésem az iskolákkal, tanárokkal, hangulattal,illetve a nyílt nappal kapcsolatban
-Mennyire erős a gimnázium? Versenyistálló?
-A tanárok jól tanítanak? A nyelves osztályokban magas színvonalú a nyelv oktatás? A tanárok szivatósak, vagy a legjobbat akarják a diákoknak?
-Milyen az iskolában a közösség? Sok a program? Vannak sulibulik? Az osztályok/évfolyamok mennyire jönnek ki jól egymással?
-Az osztályokban milyen a fiú-lány arány?
-A nyílt napra szülővel, vagy barátnőkkel lehet/érdemes menni?
-Körülbelül hány pontos felvételit kell írni a bejutáshoz?
-A gólyatáborok milyenek? Hallottam, hogy a Berzsenyi én minden évben tematikusak a gólyatáborok, de azért mégis.:)
Előre is köszönöm a válaszokat.<3
Szió!
Én Berzsenyis diák vagyok, a Veres Pálnéről csak hallottam, nem is jelentkeztem oda, így elsősorban a Berzsenyiről fogok most beszélni.
A kettő közül én egy picivel talán a Berzsenyit érzem erősebbnek, de természetesen nem tudok elfogultság nélkül beszélni a suliról. A Berzsenyi abszolút nem egy versenyistálló, nem is sokan mennek versenyezni, maximum felsőbb évfolyamokon. Lehetőség persze van, többféle versenyen ki lehet próbálni magad, de nem erőltetik, nem is feltétlenül lehet ezzel ötöst szerezni. Igen, tanulni azt nagyon kell, talán nyelvi tagozat ebből a szempontból liteosabb, mint a matek vagy a természettudomány. Igazából tőled is függ, hogy mennyi munkát raksz bele, alapjáraton inkább húzós hetek vannak, nem pedig konstans magolás.
Én bioszkémiára járok, így a nyelviről csak hallásból tudok nyilatkozni, illetve vannak közös tanáraink, róluk tudok beszélni. Nyomjál a nyelveket eléggé, nagyon rámennek a szókincsre, ami persze nem baj. Jól tanítanak, elég flexibilis a tanítás, illetve a dolgozatok időpontjába is van valamennyi beleszólás, de persze ez is tanárfüggő. Elég sok a szituációs játék, a tankönyvek is elég jónak tűnnek, minimum 2 b2es nyelvvizsgával fogsz távozni, de inkább lesz az egyik c1.
Az egyik legközösségibb suliról beszélhetünk. A gólyatábor is nagyon alaposan meg van szervezve, a csoportok is úgy vannak kialakítva, hogy kiélhesd a szociális vágyaid. Nem fogsz úgy belekezdeni a suli évbe, hogy nincs minden osztályból barátod. A gólyatábor után is rengeteg a lehetőség, sok a szakkör, illetve vannak diákok által szervezett mini szakkör is. Sulibulik maximum hb szinten vannak, illetve van egy NonStop nevű rendezvény,a mikor egy éjjel bent maradunk a suliban. Nagy hangsúlyt kap továbbá az elsős bemutatkozó is, ez is egy hatalmas közösségkovácsoló élmény. Vannak ezen kívül speciális alkalmak, mint például az iskola szülinapja, mikor mindig valamilyen éneklést szervezünk bele a progiba. Rengeteg a tábor is nyáron, sok az ilyen lehetőség is, ha gondolod erről bővebben privátban beszélek(:. Az osztályok általában jól kijönnek egymással, szinte megszokott, hogy az évfolyamon a legtöbben ismerik egymást, szokásosak a mém háborúk az instagram oldalakon az év elejéN. Ha valamivel, az ismerkedéssel nem lesz gond.
Osztályfüggő, hogy milyen a fiú-lány arány, nyelvin általában fele-fele vagy a lányok vannak egy kicsit többen, humánon is hasonló a helyzet, a másik két osztályban pedig 1:3hoz a fiúk javára.
Nyílt napra mindenképpen érdemes eljönnöd, igazából mindegy, hogy kivel. Én csak még jobban beleszerettem a suliba, sőt, már ilyenkor összebarátkoztam egy felsőbb évfolyamos lánnyal. Ezen sem szabad meglepődni, gyakran mennek oda nyílt órára készülő diákokhoz a felsőbb évfolyamokról, segítenek mindenben, vagy csak beszélgetőpartnerként szolgálnak, ha egyedül vagy.
Nyelvin elég magasak szoktak lenni a határok, 50 pontos hozottal, szerintem a 75 a minimum, amivel be lehet jutni, de ez nyilván változó.
Huh, a gólyatábor. Minden évben más keretmese köré épül a mi kis gólyatáborunk, a NagyNullt (ahogy nálunk hívják), 2 kirándulás előzi meg, amiben megkezdődik a téma felvázolása. 3 EB van, akik megszervezik az egész tábort, ők 11. vagy 12.es diákok. Az ő munkájukat a csopvezek segítik. Azt hiszem 10 csapat van, mindegyikben négy csopvez, ennek is nagyon komoly szabályai vannak, pályázatot kell írni meg hasonlók. A csopvezek csoportjaiba 12 diák kerül nemtől és osztálytól függetlenül, így mindenhonnan van esélyed megismerni valakit. Lényegében ennyi, augusztusban van egy 4 napos tábor, ami örökké szóló élmény. Fogsz sírni, nevetni, kiakadni. Lesz minden, de nem fogod megbánni, mert tényleg, én elképzelni sem tudok királyabb dolgot, mint a Berzsós gólyatábor(:.
Ha lenne még bármi kérdésed, nyugodtan keress meg privátban, remélem tudtam segíteni. <3
Köszi, hogy válaszoltál!<3 A nyílt napok mikor lesznek a Berzsenyiben? Szívesen elmennék, csak nem tudom, hogy az iskolámban milyen esemény lesz éppen akkor. Nálunk már megy a keringő próba, arról nem szívesen maradnék le, szóval nagyon remélem, hogy nem pont arra a napra esik.:)
Az iskolában van lehetőség a külföldre utazásra? Az osztályfőnököket előre lehet tudni, vagy az majd csak jövőre derül ki?
Mégegyszer köszi, hogy szánták rám egy kis időt!<3
Szia, nem az előző válaszoló vagyok, de szintén Berzsenyis:D
Szóval a nyíltnapról majd mindent fel fognak rakni a suli honlapjára, általában november 10-20.-a között szokott lenni. Azt majd figyeld, mert regisztrálni kell, és gyorsan elszoktak fogyni a helyek.
Külföldre is lehet menni, és ebből a szempontból a nyelvisek még jobb helyzetben is vannak: olasz, francia és német csere is van, attól függően, hogy melyik nyelvet tanulod. Ezektől eltekintve van még a svéd és a lengyel csere, ezekre bárki mehet:) Illetve nyáron szokott még lenni a Székelyzsombori tábor is.
Az osztályfőnökök csak április körül szoktak kiderülni, szóval mi sem tudjuk meg előbb őket, mint az újonnan felvettek.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!