Nem éri meg mérnöknek tanulni?
Röviden. Én Építészmérnökként dolgozok tervezésben a párom meg élelmiszermérnök.
Az én fizetésem elég siralmas, az övé gyártásban egy picit jobb. Néha ahogy olvasom a fizetési beszámolókat, statisztikákat az alapján nem tudom mit gondoljak.
Kamusak? Vagy csak mi dolgozunk rossz helyen?
Habár van a családban villamosmérnök, aki egyedül annyit keres mint mi ketten. Lehet, hogy mi választottunk rossz céget, vagy rossz szakmát. Vagy mind a kettő.
Nektek mi a tapasztalatotok?
nos,ha mész olyan munka lehetőséget keresni,ahol mérnöknek kell lenned.
akkor szerintem megéri.
bár nem tudom,hogy ti vagytok vele.
Az alábbi oldalra bukkantam, elég jó hozzászólások vannak be, különböző iparágakról elérhető fizetésekről.
Jövedelmek szektoronként fület kell nézni, vissza lehet lapozni éveket, annyi hozzászólás van. Ezen iparágak sajnos ezen a weblapon sem hasítanak a hozzászólok között.
Szerintem még mindig megéri, a mérnökök kb. mindig ugyan azt az alapot tanulják, ami változik az a technológia.
Az egyetem arra készít fel, hogy gyorsan elsajátítsd magadtól és tudj lépés tartani a fejlődéssel. A bér ezért mindig tartja a szintet, ahogy megyünk előre az idővel.
A hátrány, hogy egyszer nem tanulod ki, hanem folyamatosan naprakésznek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!