Logisztikai mérnöknek megéri tanulni manapság?
Sajnos az állas hírdetéseket én sem találom, pedig engem is érdekelne...
2016-os statisztika szerint 89% dolgozik az MSc-vel Magyaroszágon, ennek 86%-a végez diplomás munkát.
Az átlag bruttó bér 380 000 Ft.
A többség folyamatmérnökként, tesztnérnökként és főleg beszerzőként dolgozik vele...
Mit értünk "más mérnöki" szakoknak?
Nem csak a villamos, gépész és mechatronikai mérnök létezik, hanem ezen kívűl még jópár...
És sok van amivel nem nagyon lehet munkát találni, ha mégis akkor rosszul fizet.
Pl. faipari mérnök, vicc.
De a logisztikai mérnöki diploma jelenlegi piaci értéke magasabb az enrgetikai mérnöki, a biomérnöki vagy az infrastruktúra-építőmérnöki szakokénál... De még sorolhatnám.
Profession-ön "Folyamatmérnök" kulcsszóra keress.
Korlátlan számú elhelyezkedés van ezen a területen, a fizetés is jó. Kompetenciák, soft-skillektől függően br 350e Ft-tól felfele lehet fizetést kapni, átlagban úgy br. 500e Ft-ot.
Hiányszakma, mert ezen a területen nehéz jó mérnököt találni.
#2 nem tudom honnan veszi ezt, a logisztikai mérnök kifejezetten keresett szakma. Gyakorlatilag az összes gyártással foglalkozó cégnél jó pozícióban el lehet helyezkedni vele.
Process engineer, folyamat mérnök, ezekre kell keresni.
Mindenképpen megéri logisztikát tanulni. Mivel a logisztika eléggé széleskörű, így az álláshirdetésekben nem feltétlen a "logisztika" kulcsszóval találod meg az állásokat. A logisztikába beletartozik a beszerzés, raktározás, készletezés, anyagmozgatás, termelés, értékesítés, szállátás stb.
Eléggé keresett szakma, mutatja ezt az is, hogy pl a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Karán az új logisztikai mérnöki alapszakon már számos duális partner van, akik a vizsgaidőszakokban és nyaranta foglalkoztatják a hallgatókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!