Megéri logisztikai mérnöknek tanulni Budapesten a BME-n?
Használható diploma, ha lány vagy, az annyi hátrányt jelenthet, hogy pár 80 éves prof. közli veled, hogy nők nem valók mérnöknek.
(Én a helyedben, ha csak nem vagy Pesti, akkor Győrbe mennék. Pest manapság teljesen túlzsúfolt, élhetetlen város, kolit valószínűleg nem kapnál, albérlet 100 alatt felejtős, közlekedni életveszély, stb.
Ellenben Győr egy teljesen szép, élhető város, nagy valószínűséggel kapnál kolit, nem túlzsúfolt, és ott az AUDI, ahol tudsz gyakornokoskodni, én még sehol nem láttam olyan gyakornoki fizukat, mint ott van (Br. 240.000 a kezdőfizu, és ha elvégzed az egyetemet tát karokkal várnak.), valamint a világ legnagyobb motorgyára, és még lehetne sorolni, biztos karrier várna rád mérnökként. [link] )
Az elsőnek (#1) üzenném, hogy:
- A BME a 11. kerületben Budán van, ami nem túlzsúfolt, ez egy élhető kerület. Sok fával, hegyekkel, túrázási lehetőséggel.
- A BME összes karának van saját kollégiuma, és a kollégiumba jelentkező hallgatók gyakorlatilag 100%-át felveszik.
- Munkalehetőséget nem helyben kell keresni, aki itt végez az is mehet egyenesen az Audiba, de gyakorlatilag bárhova. Pest megyében van párszáz nagyobb üzem, párezer logisztikai cég.
Hogy a kérdezőnek is válaszoljak. Nem fogsz hátrányt szenvedni, a Logisztikai mérnök BSc-n a hallgatók fele lány, és nincs 80+ éves Prof. Az oktatók átlagéletkora ~40 körül van.
#1: Köszönjük az AUDI reklámot, most nézzük a tényeket: "Pesten" (ami valójában Buda) a BME-n gyakorlatilag dobálják az emberek után a kollégiumot, őszi félévekben is előfordul, hogy nem sikerül feltölteni a kolikat, és üresen állnak a férőhelyek. A közlekedés kategóriákkal jobb, mint pl. Győrben, szerintem nem is érdemes hasonlítgatni.
Én azt mondom, hacsak nem vagy győri, akkor mindenképpen Budapestet válaszd a két város közül (de elsőként természetesen célozd meg a lakóhelyedhez legközelebbi egyetemet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!