Bírnám az orvosit?
#18-as vagyok
Szabad tudnunk, hogy hányadikas vagy? Ha még nem vagy 12.-es (bár sokak szerint akkor sem érdemes) szerintem felesleges azon pörögnöd, hogy odavaló vagy-e. Nem akarok magam ellen beszélni, hisz gyakran én is ezen gondolkozom, viszont ha te még messzebb vagy az érettségitől tényleg nem szabad ezen görcsölni. Csak magadnak ártasz vele.
Köszönöm szépen,hogy le lettem pontozva.😂 leírom a tapasztalataimat,hogy mit látok magam körül,erre megy a lepontozás....
Imádom,hogy itt gyakorin ennyi jóindulatú ember van.😂
77 %-os, ezt nevezed Te lepontozásnak?
"A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad."
Ne viccelj, nem egyszer előfordul, hogy TUDOM, hogy hasznos a válaszom (Üzlet és pénzügyekben), mert úgy vannak a rendelkezések és van, hogy simán lehúznak vele 20-30 %-ra (volt már, hogy 0-ára), mert nem tetszik nekik a válasz: pl. hogy ha nem adózik, illegálisan csinál valamit, akkor megbukhat vele, stb.
A 74 5 egy teljesen jó - az azt jelenti, hogy 1, azaz 1 embernek nem tetszett, amit írtál (1 vagy 2 tud enddig lehúzni, nem tudom pontosan)
Azért elég vicces,hogy ennyire le lettek pontozva a válaszok. Gondolom valakinek komplexusai vannak az orvosokkal vagy leendő orvosokkal.
Kérdező,ehhez hozzá kell majd szoknod. Sokszor negatívan fognak megítélni,mert te ezt a pályát választod.
Ha még 10.-es vagy akkor ne stresszelj ennyire ezen.
Ha tisztességesen felkészülsz bioszból meg kémiából, akkor nem lehet gond. Nekem annó az volt a taktikám, hogy tudtam hogy bioszból jobb vagyok mint kémiából, ezért nagyon rágyúrtam a bioszra, hogy ha a kémia gyengébben is sikerül, akkor legyen egy erős bioszom mellette. Elég is volt orvosira a pontom. Emlékszem én komolyabban 10. végén döntöttem el hogy orvos akarok lenni. Szégyen-nem szégyen, én 10.-ben hármas voltam kémiából. Úgy mentem faktra hogy tudtam hogy a H2O az a víz. Aztán megembereltem magam, és nagyon ráhajtottam a kémiára. Még csak azt sem mondhatom, hogy nagy óraszámban tanultuk a kémiát. Heti 2 alkalom volt csak, plusz heti 1x magántanárhoz is jártam.
Szóval ilyen háttérrel érettségiztem kémiából. Fel is vettek, igaz nem a legmagasabb pontszámmal, de azért a ponthatár felett voltam vagy 15 ponttal.
Hidd el, nem kell mindenből 100%-ot írnod érettségin, hogy bekerülj. Elég sokat kerültek be 450-460 ponttal, és nem is egyet ismerek közülük akik bizony csúsztak, vagy otthagyták. Nyilván nem azt mondom hogy nem jó egy 460 pont, de szerintem ennél is fontosabb hogy alázatos legyél az iránt amit tanulsz. Én az elején meghúztam magam, tudtam hogy kémiából sok lemaradást kell bepótolnom. Eljött az első kémia zh, és emlékszem éppenhogy sikerült. Volt aki meg is jegyezte hogy " dehát én nem is gondoltam hogy neked sikerül egy ilyen zh, nem vagy olyan típus". Na aztán ott tartunk, hogy ő most fizetősön van és 4.éves, én pedig csúszás nélkül itt vagyok 6. éven. A kulcsszó tényleg csak az alázat. Attól hogy bejutottál, ne legyél elszállva. Nyilván egy hatalmas öröm ez, én is tisztán emlékszem a pillanatra amikor megtudtam hogy felvettek. De ezek után gondolj arra, hogy tiszta lappal kezdesz. A vizsgán nem fog senkit sem érdekelni, hogy milyen kémiát, bioszt, vagy matekot írtál annó.
Na meg persze fontos az is, amit a fogorvos kollegina említett korábban. Ma már egy orvosnak koránt sincsen akkora presztizse mint mondjuk akár 20 évvel ezelőtt. Ezt én is meg tudom erősíteni. Előfordult belgyógyászat gyakorlat alatt, hogy a beteg bunkón megkért hogy " vágja már le a lábkörmöm, ez is a testhez tartozik nem?!, ezért vannak itt?!", vagy ehez hasonló kérések, beszólások.
De ha igazán orvos akarsz lenni, akkor ezek nem fognak eltántorítani a céltól. :)
Úgyhogy hajrá, és előre ne stresszelj feleslegesen. Kezdj el sportolni, az segít levezetni a feszültséget, és a kitartásod is fejleszti.
Ennyit gondoltam, és bocsi az esetleges helyesírási hibákért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!