Jövőre megyek egyetemre csak, éppen angolt tanulok olyan decemberig, mert nyelvvizsgát szeretnék. Viszont utána végig szabadidőm lesz, és semmi dolgom. Mihez kezdjek? Tanfolyamra gondoltam, de azok általában egy évesek, nekem pedig olyan fél évnyi elfoglaltság kéne. (gondolok itt sminkes vagy fodrász tanfolyamra, de bármi jó ötletet szívesen várok legyen bármilyen extra is :) ) Gondoltam arra, hogy elmennék dolgozni, de azért nincs kedvem, hogy lótifuti legyek és kávét vigyek embereknek. Ha már munka, akkor valami érdekeset és fontosat csinálnék. Önkéntességre is gondoltam, de azon belül sincs ötletem, hogy hova és mit. Adnátok esetleg ötleteket, hogy ti mit csinálnátok/csináltatok?
Ha nem felsőfokú a nyelvvizsga, hanem közép, akkor az a fél év pont elég felhúzni azt felsőfokig. Utólag örülni fogsz neki, hogy nem hagytad abba.
2019. nov. 10. 23:31
2/4 A kérdező kommentje:
én is gondoltam rá, de nagyon rossz a nyelvérzékem, így a középfokon is épphogy átcsusszani fogok.. nem vagyok biztos, hogy ennyi idő alatt menne a felső
2019. nov. 11. 08:14
3/4 anonim válasza:
Én is folytatnám a helyedben a nyelvtanulást, a mai világban ez már elengedhetetlen, pláne az angol. A felsőfokú nyelvvizsgát az egyetem mellett is le tudod majd tenni, nem kell feltétlen egy éven belül eljutnod arra a szintre. Bár szerintem ha egész nap otthon vagy gyakorlatilag, akkor simán lehetséges.
Akár beleáshatod magadat olyan szakmai témákba, amilyenekkel az egyetemen fogsz foglalkozni, nyilván ez attól is függ hogy milyen irányba mész tovább. Ez nem egy egész napos elfoglaltság, de ha csak napi fél órát olvasol ilyen témában, azzal is már nagyon sokat haladsz előre. Akár össze is lehet kötni a nyelvtanulással, mert a komolyabb szakmai cikkek a legtöbbször angolul elérhetőek, és a legtöbb pályán a szakszókincs sem árt az alap nyelvtudás mellett.
2019. nov. 11. 11:49
4/4 anonim válasza:
En elmentem dolgozni és megbántam. Semmi értelme, életem legrosszabb élménye volt az a pár hónap, és akarmilyen okos légy, mindenki hülyenek és a személyes kis csicskajanak néz. Fuuu. Én is inkább a nyelvtanfolyamot javaslom, akár szakmai nyelvből vagy egy masik nyelvből, hatha arra jobban ráérzel. De még ilyen kommunikációs treningre is mehetsz, jól mutat az önéletrajzban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!