Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogászokból tényleg túlképzés...

Jogászokból tényleg túlképzés van? És igaz, hogy alig lehet munkát találni manapság?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizem, és jogra szeretnék menni.

Elsősorban olyanok válaszára vagyok kivancsi, akik jelenleg ebben a szakmában dolgoznak vagy hallgatók az egyetemen.

Előre is köszönöm a válaszokat:)

2019. aug. 3. 18:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én jogra jártam, sem nekem sem más évfolyamtársamnak nem jelentett problémát az elhelyezkedés. Titok: egyetem alatt hozzad ki magadból a maximumot (min.cum laude), legyél gyakornok, versenyeken vegyél részt, publikálj, Erasmus stb. és nem lesz gond.

Ez igaz, nem kellene 8 kar, elég lenne bőven a fele, de ezzel nem tudsz mit kezdeni, ha elhivatott vagy a jogászi szakma iránt nem lesz baj, ha viszont nem akkor nem érdemes belekezdened, túl sok a befektetett energia és lassan térül meg, ráadásul itt nagy a verseny, mert sok a szakmabeli.

2019. aug. 3. 22:26
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is mondták. Marha keményen kell dolgozni, már egyetem alatt. Akkor sokra fogod vinni. Ha lustázol akkor semmi nem lesz belőled. Ez egy ilyen szakma. Tapasztalataim szerint azok szoktak károgni, hogy telített a szakma, akik vagy nem jogászok csak hallották valahol ezt (ők egyébként nem tudom miért ugatnak bele, legtöbbször azt sem tudják miről beszélnek) vagy jogászok csak egyetem alatt nem csináltak semmit és utána is büdös volt a munka. Annyi a titok szerintem, hogy egyetem alatt és a diploma szerzés utáni 3-5 évben marha keményen kell dolgozni. Utána már picit lazíthat az ember.

U.i. egyébként szerintem sincs 8 karra szükség, de ez van, alkalmazkodni kell a helyzethez.

2019. aug. 6. 16:32
 3/3 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos ebben a szakmában minden az ismerősökön és a nagy adag szerencsén múlik :(
2019. aug. 7. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!