Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek jogász/állatorvos/...

Szerintetek jogász/állatorvos/közgazdász?

Figyelt kérdés
Tehát azt szeretném tudni,hogy ezek közül melyik lehet számomra a nyerőbb! Mindegyik nagyon tettszene pont ez a baj mindegyik nagyon hangzatos számomra és nem is kell döntenem de akkor is fontosnak tartom a jövőbeli terveimet. És lehetőleg ha azt mondjátok,hogy ne legyek jogász vagy közgazdász akkor ne csak azért mondjátok mert túlképzés van belőlük amúgy ezek közül leginkább jogász/közgazdász de állatorvos is szóba jöhet Köszönöm!

2017. jan. 7. 18:24
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy matekból,kémiából,bioszból,magyarból ötös vagyok bár a magyarok közül inkább az irodalmat szeretem de nyelvtant nem sőt vannak dolgok amiket nagyon de nagyon nem szeretek pl. mondatelemzés
2017. jan. 7. 18:28
 2/17 anonim ***** válasza:
Jogász szakhoz jó ha megy a töri, valamint nagyban segíti az elhelyezkedést ha van jogász/ügyvéd a családban. Állatorvosihoz erős biológia-kémia tudás kell, közgazdasági képzésekre meg egy jó matek, meg egy kis társadalomtudámányi érzék (na meg persze gazdasági :D ). Nem ismerünk, nem tudjuk, hogy miben vagy jó, így nehéz tippet adni. Mindhárom hasznos lehet, de neked kell felmérned, hogy milyen képességeid vannak, hogy bekerülsz-e államira (ez ugye sokaknak fontos szempont). Hanyadikos vagy és milyen tagozaton vagy? Melyik város? Mert pl. ha jól tudom állatorvosi csak Pesten van. Milyen tárgyakból vagy jó, mi iránt érdeklődsz? Nem akarom megfeleltetni a tantárgyi tudást az érdeklődéssel, de mivel tényleg nem ismerünk így ezen érdemes elindulni elsőként.
2017. jan. 7. 18:33
 3/17 anonim ***** válasza:
92%

Mivel ezek olyannyira rokon szakmák, hogy ebben a sorrendben jó lesz!

.

Ha te nem tudsz dönteni az ilyen egymástól távoleső szakmák közt, hogyan várhatod el anonim idegenektől a számodra megfelelő, életreszóló jó döntést?

2017. jan. 7. 18:36
 4/17 A kérdező kommentje:
engem speciel nagyon érdekel a töri az a kedvenc tantárgyam de például nagyon szeretem a grafikonokat és diagramokat is! Mondom a nyelvtan az amit nem szeretek,de ötös vagyok belőle.
2017. jan. 7. 18:49
 5/17 anonim ***** válasza:
Mindegyik jó. A felvételi pontjaid fogják majd eldönteni melyik. Mind a háromra jelentkezhetsz a felvin, azt amelyik a sorrendedben az első olyan lesz, ahova elég a pontod, akkor oda felvesznek. (max. 6 szakot jelölhetsz meg)
2017. jan. 7. 19:23
 6/17 anonim ***** válasza:
61%
Húha, elég tág az érdeklődésed. A jogászt nem ajánlom, nagyon nehéz elhelyezkedni vele. A közgazdász nem rossz, de a közgazdász nem egy konkrét szak, annak vannak különböző fajtái pl. gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, stb. És ezek közül se mindegy melyiket tanulod, de azért ezzel nem olyan rosszak az esélyeid. Az állatorvossal meg biztosan el tudsz helyezkedni, de nem fizet túl sokat, és szerintem ennyi pénzért fölösleges olyan sokat tanulnod.
2017. jan. 7. 19:28
 7/17 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nagyon nehéz jogászként elhelyezkedni. Persze, ha képtelen vagy eladni magad és/vagy rite diplomád van, akkor lehet. Én egy munkanélküli jogászt sem ismerek. És mind a szakmájukban, jó fizetésért dolgozik (30 alattiak).

Persze, ügyvédként valóban nem könnyű érvényesülni, de nem csak abból áll a jogászi pálya.

Amúgy kérdező, olyan nincs, hogy téged minden érdekel ennyire. Felületesen enge is érdekel a fizika, biológia, közgazdaságtan, irodalom.

Írd le nekünk, mi érdekel téged a jogban? Tudod mi az a közgazdaságtan? Az,hogy szereted a kutyákat, nem elég az állaorvosira.. ELhivatottnak kell lenni.

Az oké, hogy nagyon HANGZATOS számodra mind a három, csak teljesen más terület eg állatorvosi mint egy jogászi szakma.

2017. jan. 7. 19:33
 8/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó tisztában vagyok a közgazdaságtan jelentésével és azért írtam a közgazdászt például mert nagyon szeretem a matekban az egyenleteket,grafikonokat. Az állatorvost azért írtam mert édesapám is az és látom mit csinál és tettszik a jogászt pedig azért mert például ma belenéztem egy római jog című szakkönyvbe és nagyon tettszett mert ugye mint mondtam imádom a történelmet!
2017. jan. 7. 20:07
 9/17 A kérdező kommentje:
Illetve az is egy dolog,hogy kiskorom óta nagyon érdekel és imádom a pénzt pl: alsós kormomban mindig üzletembereset játszottam! Szóval mindenképpen nagyon érdekelne a közgazdaságtan!
2017. jan. 7. 20:11
 10/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a válaszok teljes mértékben eltértek a kerdestől.

Nyilván a kérdező tisztában van vele, hogy ti nem tudjatok innen felmérni a képességeit. Én úgy gondolom, hogy egy válasz részben kapcsolódik a kérdéshez, mégpedig az, ahol az elhelyezkedesrol irt a válaszoló. Véleményem szerint a kérdező nem ugy tette fel a kerdest, hogy mondjatok meg miben vagyok jo es hova menjek, o minden bizonnyal tisztában van a tudásával. Az o kérdése az volt, hogy melyik szakmának milyen a jövője karrier szempontból. Milyen a pozíciója az allaskeresesben, esetleg melyiket milyen nehez kitanulni. A lehetőségek érdeklik, nem az, h te megmondod innen, hogy o melyikben lesz a legjobb. Szegények.

2017. jan. 8. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!