Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek jogász/állatorvos/...

Szerintetek jogász/állatorvos/közgazdász?

Figyelt kérdés
Tehát azt szeretném tudni,hogy ezek közül melyik lehet számomra a nyerőbb! Mindegyik nagyon tettszene pont ez a baj mindegyik nagyon hangzatos számomra és nem is kell döntenem de akkor is fontosnak tartom a jövőbeli terveimet. És lehetőleg ha azt mondjátok,hogy ne legyek jogász vagy közgazdász akkor ne csak azért mondjátok mert túlképzés van belőlük amúgy ezek közül leginkább jogász/közgazdász de állatorvos is szóba jöhet Köszönöm!

2017. jan. 7. 18:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Pontosan keves 10-es
2017. jan. 8. 13:54
 12/17 A kérdező kommentje:
Elnézést: kedves 10-es
2017. jan. 8. 13:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Ahhoz kepest a "válaszom" 0%-ban hasznos...:D
2017. jan. 9. 01:04
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem baj én hasznosnak tartom!
2017. jan. 9. 14:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm.

Amúgy, hogy a kérdése is válaszoljak, figyelembe véve azt, hogy nem ismerem a képességeidet legkevésbé a jogászt ajánlom. Igaz, hogy szép és nemes szakma, de statisztikailag nincs akkora leépülés az országban, mint amennyi szakembert képeznek. Ugyanis minden pozíció nagyrészt be van töltve, és nyilván ha van állása akkor jó fizetése is van, ezért nagyrészt már hosszú ideje ott dolgozik, és már előre megvan tervezve, hogy ki fogja örökölni és átvenni a munkakörét, pont ezért, mert amúgy nehéz az elhelyezkedés. Amit ajánlok itthon ezzel kapcsolatban, hogy egy saját ügyvédiroda, azzal jól lehet keresni, feltéve ha jól megy. Amit még ajánlok, de az nem hazai, hogy tanulj nyelvet, min. 2 közép-felsőfok, és kimenni mondjuk Brüsszelbe dolgozni különféle bizottságokba. (Én is gondolkoztam a jogász szakmán, de aztán letettem róla, mert körbekérdezgettem ügyész és ügyvéd ismerősöket.

Az állatorvosról nem tusok sokat nyilatkozni, szerintem ha abban jó vagy, és magánrendelőd van akkor azzal is be lehet futni, és szép karriert lehet építeni.

A közgazdászról lehet, hogy elfogultan nyilatkozom, mert én is annak tanulok, és szerintem a napjainkban az informatika és mérnök szakterület után ezzel lehet a legjobban elhelyezkedni, bár a közgazdász nagyon tág fogalom egészen a nemzetközi gazdálkodástól a turizmus-vendéglátásig, az elhelyezkedés minősége nyilván egy normális szakterületet érinti. Ha erre mész, (bár te döntöd el, hogy mi érdekel és inkább munkaerődtől függően, jutalék szerint keresnél, vagy legyen egy normális kereseted) akkor én a közgazdaság-elemző, vagy a pénzügy, esetleg számvitel területére szavaznék. Nem pedig a kereskedelem-marketing, gazdálkodási és menedzsment stb. képzésre, mert igaz, hogy ez is közgazdász végzettséget kap, de nyilván azért mondják, hogy melyik szak a legnehezebb, mert abban van a legnagyobb lehetőség, (ez értelemszerű), DE egy jó marketinges is lehet sokkal, de sokkal sikeresebb, mint egy könyvelő. Csak általánosságban beszélek, ami éppen a munkaerőpiacon zajlik.

Nyilván a gazdasági terület a matekot és TÁRSADALOMTUDOMÁNYI tárgyak iránti vágyat szükségelteti, hiszen míg törti (jogász), biosz, kémia (állatorvos) tanulsz a gimnáziumban, addig mikroökonómiát, makroökonómiát és más gazdasági tárgyat nem. Ezért ezek elsőnek rendkívül újak lehetnek a számodra. Az állatorvos persze a biosz és kémia területén jeleskedik, a jogász pedig a töri. Ha ezeket a tantárgyakat elnézve vizsgálod a középsulis tanulmányodat, akkor nagyjából ki fog rajzolódni, hogy melyik hogyan, mennyire lenne számodra a legmegfelelőbb.

Ha van kérdésed a gazdasággal kapcsolatban, nyugodtan írj privit. R

Remélem tudtam segíteni és nem volt elég elfogult, ami nem szándékos ha mégis.

2017. jan. 9. 16:33
 16/17 A kérdező kommentje:
Wow utolsó te aztán tényleg egy kedves,udvarias és informatív válaszokat adó ember vagy! Mégegyszer köszönöm privátba pedig lehet,hogy lesz egy-két kérdésem:)
2017. jan. 9. 18:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Az vagyok aki eddig is írt..:)) Aki leírta, hogy a válaszok haszontalanak a kérdést illetően, és mégis 0%-ban hasznos, mert fáj nekik az igazság. Úgy gondoltam akkor adok én egy teljes körű választ, amennyire teljes körű :D
2017. jan. 9. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!