Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi éri meg jobban, Korea vagy...

Mi éri meg jobban, Korea vagy Kína?

Figyelt kérdés

Pár év múlva mennék egyetemre, de már most szeretném mérlegelni a lehetőségeimet.

Valamilyen úton-módon ki lehet jutni Koreába, vagy Kínába alapképzésre ösztöndíjjal? Melyik a reálisabb?

Ehhez miket kéne felmutatni? Jelenleg van egy német B2es nyelvvizsgám, és hamarosan megyek az angol C1re. Nem sokára szeretném viszont elkezdeni az egyik távol keleti ország nyelvét, ezzel is támogatva jövőmet.

Esetleg, még a nyelvtanuláson kívül mit tehetnék ennek az álmomnak sikere érdekében? Középiskolai tanulmányaim kiemelkedőek.

Előre is köszönöm a válaszokat, és elnézést kérek az esetleges helyesírási hibákért!

2018. júl. 4. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, hogy cserediák program keretében lehet Koreában tanulni egy ideig. Kínáról nem tudok, de ennek neked kell utánanézni az adott egyetemen.

Annyit elmondhatok, hogy a kínai nyelvtudás előnyös a gazdasági szektorban. Korea viszont nem egy biztonságos vállalás és ha még az is lenne, akkor sem stabil. A koreai piac nincs akkora hatással az Eu-ra, mint Kína.

A koreai nyelvtan a magyarhoz hasonló és a hangul egy délután alatt megtanulható, még mindig tudok koreaiul olvasni, pedig 1-2 éve foglalkoztam a nyelvvel utoljára. A kínainak bár egyszerűbb a nyelvtana, mondani se kell a hanja nehézségét, de könnyebb annak, aki konyít a japánhoz. Nem könnyít a helyzeteden, ha tudsz angolul és németül, mert teljesen más nyelvcsaládba tartozik, míg a modern koreai eléggé elangolosodott.

Az utóbbi évben azért vitték le vagy 40 ponttal a kínai szak ponthatárát, mert túl sokan kibuknak a nyelv miatt. A koreainak emelték, nyilván tolonganak a kpop és kdrama rajongók... Hallottam végzős koreai szakosokat panaszkodni, hogy mekkora időpazarlás, mert semmivel se tudnak többet, mint első évben. A szak nem biztosítja a biztos nyelvtudást alacsony óraszámban + erőltetnek kicsi kínait és japánt is. A végzett csajok tudtak szagolni kicsit a kultúrához, történelemhez és a nyelvhez, de a tudásuk semmire nem volt elég.

Inkább járj "értelmesebb" szakra és tanuld a koreait nyelviskolában, mert hosszútávon nem éri meg, nem véletlenül nevezik a koreait büfészaknak. Tudomásom szerint viszont a kínai nyelvet erősebben oktatják, ezért is buknak annyian.

Összefoglalva, én Kínára tenném a voksomat, de a nyelv nehézsége miatt nagyon meggondolnám. Mindezt úgy mondom, hogy nem írtad, mik a távolabbi céljaid a Távol-Kelettel. Csak kint tanulni vagy élni is?

2018. júl. 4. 23:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod,valószínű akkor a kínait választom :)

Egyetemre mint szakra semmiképpen nem mennék nyelvre, így tanfolyamra gondoltam mindenképpen. Kint élni is szeretnék, ha lehetne rá mód.

2018. júl. 4. 23:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért nem hiszem, hogy egy koreai tanszékre bőszen csak Kpop fanok jelentkeznek. Azért oda be is kell kerülni. Az megint másik dolog.

Azt a nyelvet válaszd, amit tudsz hasznosítani.

Tolmácsként mindenképpen jól járnál szerintem mindkét nyelvvel, talán a kínaival jobban. Viszont, ha célzott terved van arra, hogy pl. Koreában képzelnéd el a jövődet, és esetleg ott is tanulnál még, akkor egyértelműen azt mondanàm. Mérlegelni kell. :)

Minden lehetséges, csak tenni kell érte.

Sok sikert!

2018. júl. 18. 14:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Ki lehet jutni, minden évben szoktak osztogatni ösztöndíjakat, amikre magyarok is ugyanúgy pályázhatnak. Ilyenkor viszont mindig figyelj arra, hogy teljes legyen, mert az állja csak a szállásodat.

Angolra feküdj rá, de nagyon. Némettel nem fognak foglalkozni, nekik az angol kell, hogy perfektül tud, ha nem angol nyelvű oktatásra mész ki, akkor első évben angolul fogod tanulni az adott ország nyelvét.

Az eddigi felvételi teszteknek meg ess neki nagyon, gyakoroljad meg már most szoktasd magad arra, hogy szószerint majd egésznap tanulsz, mert kint ez az elfogadott.

2018. aug. 17. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!