Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Koreait vagy kínait tanuljak?

Koreait vagy kínait tanuljak?

Figyelt kérdés
Érvek?

2016. márc. 19. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a koreaihoz tudok érvelni mivel azt tanulom. Az írást hamar meg lehet tanulni. Ellentétben a kínaival ahol minden szónak külön jele van. Bár a nyelvtan nem a legkönnyebb,de szerintem aki egy ázsiai nyelvbe bele vág az gondolhatja,hogy más a felépítése,mint egy europai nyelvnek,mint például a spanyolnak. A másság okoz(hat) problémát. Sokan mondják,hogy nehéz a koreai nyelvtan. A motivációtól függ: lehet hogy egyik nap nem érted,de másik nap foglalkozol vele és megérted. A kínaiba a nyelvtan könnyebb,de az írás okoz gondot. A koreai kiejtés eleinte fura lehet (mint minden nyelv kiejtése). Kínaiba nem mindegy,hogy hogy hangsúlyozól. Nem jó a hangsúly akkor vagy teljesen máa jelentést nyer a szó vagy semmit nem jelent.

Ha mégis a kínai tetszik jobban akkor szerintem a kiejtés miatt keress egy tanárt és ő az alapokat is megtanítja ahonnan könnyebb tovább menni. Koreaiul egyedül és tanárral is egyaránt lehet tanulni.

2016. márc. 19. 22:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2016. márc. 20. 09:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A koreai nylevileg közelebb áll a magyarhoz(ragozó nylev), így könnyebb megtanulni, de a kínai az szórakosgató nyelv, ha jól tudom és nem hangsúlyozó, mint a vietnámi. Szerintem kardinális kérdés, hogy mit kezdesz vele. Korea vagy Kína? :p
2016. márc. 20. 11:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Én tanultam mandarinul. Jeles voltam belőle és a kínaiak is értettek. Mégis abba hagytam. Minél többet megtudtam erről a névről, annál jobban megundorodtam tőlük. A koreai kiejtés nehéznek tűnik. Főleg a magánhangzók. Nem hallom a különbséget.
2016. márc. 21. 19:03
 5/10 anonim ***** válasza:
*népről
2016. márc. 21. 19:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolsó, mi utáltatott ennyire meg velük?
2016. márc. 25. 01:06
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

Nem én vagyok a 4-es, de talán pár szót megér a mellékkérdés a kínaiakról:

Tennanmen tér 1989

Tibet

Észak-Korea

Buddhista-üldözések

stb.

Bővebben?

Olyan kommunisztikus ideológiát erőltetnek rá kisebb népekre, ami már náluk is bizonyítottan működésképtelen, miközben ők maguk a legkeményebb kizsákmányoló imperialista politikát folytatják. A világ többi népét kb annyira tartják, hogy elárasszák a gyenge termékeikkel, miközben anyagilag függőségben tartják a demokráciákat. Így bejutottak a nemzetközi szervezetekbe a gazdasági hatalmuk révén, és a demokráciát segítő döntésekben vétójoguk van, amivel rendszeresen élnek is. A Szovjetúnió idején csak az volt a világ szerencséje, hogy még egymásnak is versenytársai voltak, így a kommunista blokk megosztott maradt, de ma már csak ők a kerékkötői annak, hogy az Észak-koreai szégyenletes diktatúrát fel lehessen számolni, vagy hogy Tibet újra szabad és független legyen: ezekhez, mint gyarmataikhoz és ütközőállamaikhoz, a végsőkig ragaszkodnak.

1989-ben elkezdődött volna egy folyamat a szólásszabadságért, és emberi jogokért, ami forradalommá nőtte volna ki magát, de az akkori vezetés vérbe fojtotta azt, és azóta sem rehabilitálta az áldozatokat. Olyan, mint ha nálunk az 1956-os forradalom elbukása óta mindmáig véres leszámolás lenne, és Nagy Imréék nevét csak a bűnözőkkel egy napon lehetne emlegetni.

Koreában megálltak a 38-as szélességi körnél, és a háborút mindmáig nem zárták le, északon a kínaiak, délen az amerikaiak őrzik a fegyvermentes övezetet, voltaképpen megszilárdult frontvonalat.

Az északi zónában az emberek éheznek, haláltáborokban "bűnhődnek" ártatlanok, amiért a családtagjaik, nagyszüleik 1953-ban a déli részt támogatták. De ez nem a kis fél-ország vezető klánjának a bűne egyedül. Ha nem lenne mögöttük egész Kína, már rég lerohanta volna őket a NATO, és újraegyesítették volna Koreát.

A kínaiakat viszont nem érdekli több tízmillió ember szenvedése, az "elnyomó imperialista" japán és amerikai ellenséggel riogatja a szerencsétleneket, és egy olyan kényszerpályára állította Észak-Koreát, hogy a Kim család a saját népére sincs tekintettel, minden nemzeti vagyonát fegyverkezésbe öli.

Tibetnek sose ismerték el a függetlenségéhez való jogát, holott önálló nép (volt) saját vallásos törvénykezéssel, amit Mao-ce erővel vett el tőlük, a Dalai Lámát pedig elüldözte. A buddhista szerzetesek végső elkeseredésükben minden évben önégetéssel hívják fel a figyelmet Tibet helyzetére, - Kína minden nyilvánvalót makacsul tagad.

2016. márc. 25. 20:22
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Mindegy csak sárga legyen.
2016. márc. 25. 20:23
 9/10 anonim válasza:
Ha meg akarsz élni belőle és ezt Magyarországon tervezed, akkor mindenképpen kínait tanulj :)
2016. máj. 13. 08:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha kicipöcű szárga piaci kereskedők csicskája akarsz lenni Magyarországon, akkor mindenképpen kínait tanulj, vagy esetleg vietnámit.

Ha viszont biztosan megélni akarsz, akkor nézd a gazdasági mutatókat és a nagy, befolyásos multikat: Sony Fuji Honda Szuki Jamaha Mitsubishi Ibanez Toshiba Kawasaki Hyundai Samsung Daewoo Huawei

A kb random felsoroláshoz most hirtelen fejből nem tudok több kínait hozzátenni, (ami mondjuk esélyes hogy ismerősen cseng) mint az utolsó.

Úgyhogy ha az szempont, hogy miből akarsz megélni, akkor inkább japán vagy koreai, vagy mindkettő. (Ezek még nyelvtanilag hasonlítanak is egymásra mert rokon nyelvek.)

2016. máj. 13. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!