Jelentkezik valaki a 2015-17-es UWC-re?
39. Igen, tudom, hogy eléggé komolyan veszik, ezért is néztem át többször mindent. Egyszerûen csak irritál, hogy nem lehet megnézni lezárás után semmit. Én szeretek mindent az utolsó lehetséges pillanatig átnézni és itt sajnos ezt nem tudom megtenni.
Egyébként valami tipp/infó, hogy a személyes elbeszélgetés kb. mikor lesz? Most ahogy láttam a tavalyihoz képest eléggé el van tolva a naptár.
Sziasztok:)
Előszőr is mindenkinek sok sikert kívánok:) Őszintén remélem, hogy közületek is kerül ki későbbi UWC diák.:)
Én majd csak jővőre jelentkezem, addig is szurkolok nagyon:)
Ha valakinek van kedve és ideje hozzá, írjon privátban. Igazán kíváncsi vagyok mit is kell csinálni, eddig hogy sikerültek a dolgok, stb. :)
Kedves leendő UWC-sek !
Mint korábbi években UWC-ben érdekelt nyilatkozom és hozzátartozómnak módja volt UWC-ben tanulni.
Ezek fényében azt javaslom mindegyik aspiránsnak,hogy sürgősen tanulmányozza át az UWC alapelveit és filozófiáját angol nyelven !
Nem tapasztaltam ugyanis,(tisztelet néhány kivételnek)a nyilatkozók küzűl,hogy átérezné az UWC lényegét.
Gyerekek ,ez nem arról szól,hogy okosan kitöltsd a tesztlapokat,megírjad az esszéket ,túlessél a kiválasztási procedúrán ,keresztül gázolj mindenkin.Az UWC-hez szükséges a megfelelő tudás (legyen az bármilyen érdeklődésű),de önmagában édeskevés.Néhány évvel ezelőtt a kiválasztásban is résztvettem és elmondhatom,hogy a tudáson kívül azt a valami plusszot kerestük,az elkötelezettséget ,amivel meg tudtok felelni az UWC kihívásainak.Az UWC nem versenyistálló ,bár versenylovak vesznek részt benne ! Nem egy ugródeszka a külföldi tanulmányokhoz.Így visszanézve az ott végzettek későbbi sorsát,azokból lettek nagy és sikeres emberek ,akik nagyon sokat tudtak tenni a közösségért és maradéktalanul elfogadták és a mindennapokban alkalmazták az UWC alapelveit.
A fentiek fényében kívánok nektek sikeres pályázást.
Életetek meghatározó élménye lesz az a két év.
Én úgy vettem le az UWC jelentkezéséből, hogy itt elsősorban olyan embereket keresnek, akik az IB-féle CAS-t tudják teljesíteni és akiket érdeklik a világ problémái illetve akiket tényleg érdekel a nemzetközi közösség. Azok közül, akiknek a csalódott monológját olvastam, azt hitték, hogy ez egy tanulmányi eredmények alapján történő megmérettetés és ezért nem értik, hogy miért nem sikerült.
Remélem jól látom, mert én ebben a szellemben írtam meg a dolgokat, ezeket hangsúlyoztam ki az esszéimben és a fogalmazásaimban. Szerintem szövegmennyiségben meg a pályázatban például sokkal fontosabb arról írni, hogy hogyan illeszkednék be ebbe a közösségbe és rendszerbe, mint a tanulmányi eredményekről meg a versenyekről (arra úgyis megvan a megfelelő menüpont).
Persze így is több, mint valószínű, hogy nem fog jutni számomra hely, mert a számok ellenem (és mindenki) ellen játszanak. De optimista vagyok, mert tudom, hogy máskülönben annál inkább se fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!