Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Valakinek van tapasztalata a...

Valakinek van tapasztalata a Norvég egyetemekkel/oktatási rendszerrel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Norvégiába szeretnék továbbtanulni, interneten sok minden fent van, viszont én kint élő/tanuló emberek tapasztalataira lennék kíváncsi. Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 15. 21:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Na, hülyeségeket beszélek, szóval Bsc-t nem tanítanak angolul, Msc-t igen.
2014. máj. 10. 19:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Mindenesetre leírom a Bsc-t.

Szóval igen, ehhez kell a Bergenstest. Ettől függetlenül ugyanolyan elbírálás alá esel, mint a norvég diákok. Az érettségi jegyeid fognak beszámítani.

Tandíj nincs, csak egy minimális összeget kell esetleg befizetni.

A bergeni egyetemen viszont nincs Bsc biomérnöki képzés. Csak a bergeni főiskolán, ahová 32 embert vesznek fel évente.

Nem tudom, mennyire vagy tisztában a norvég árakkal, de a 3 évre legalább 8 millió forintra szükséged lesz.

2014. máj. 10. 20:06
 13/14 A kérdező kommentje:
Bsc képzés lenne. A pénz nem gond. Azt hogy érted, hogy csak 32 embert vesznek fel évente? Amúgy te melyik sulit javasolnád? Az érettségi eredményeim mind 4-es 5-ös. Elég lenne lefordíttatni+a Bergen test? Nincs esetleg nyelvi előkészítő év vagy ilyesmi? Amúgy te a suli honlapjáról tájékozódsz vagy saját tapasztalatok?
2014. máj. 10. 21:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Kell:

-Bergenstest

-Érettségi lefordítva

-Angol nyelvtudást igazolni kell (vagy első idegennyelvként angolt tanultál legalább 7 évig, vagy kell egy angol nyelvvizsga, amit elfogadnak).

Ha nagyobb városba szeretnél menni, akkor Bergent, vagy Oslo-t javasolnám.

Nyelvkurzusra mindig lehet menni, de nyelvi előkészítője nincs az egyetemnek.

A 32 embert magára a biomérnöki bsc képzésre értettem, annyi a létszám.

A barátom tanult Bergenben, de az internetről is kerestem az információkat.

2014. máj. 10. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!