Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Valakinek van tapasztalata a...

Valakinek van tapasztalata a Norvég egyetemekkel/oktatási rendszerrel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Norvégiába szeretnék továbbtanulni, interneten sok minden fent van, viszont én kint élő/tanuló emberek tapasztalataira lennék kíváncsi. Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 15. 21:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne!!
2014. máj. 7. 15:46
 2/14 A kérdező kommentje:
Engem is! Úgy látom nem én vagyok az egyedüli aki ott szeretne tanulni. :)
2014. máj. 7. 16:09
 3/14 anonim ***** válasza:
Konkrétabban melyik egyetem érdekelne, milyen szakirány?
2014. máj. 7. 18:53
 4/14 A kérdező kommentje:
Igaz én nem a kérdez vagyok, de engem ez érdekelne: Universitetet i Bergen . Hátha tud valaki valamit róla. Esetleg tapasztalatok, ilyesmi. :)
2014. máj. 8. 17:13
 5/14 anonim ***** válasza:
Évről-évre egyre népszerűbb, egyre több a jelentkező, ha az elmúlt 10 évet vesszük figyelembe. Az oktatás színvonalas, az egyetem szép, saját uszodával is rendelkezik. Maga a város is szép, sok látnivalóval. Enyhe az időjárás, sokat esik az eső. Érdekes a dialektusuk.
2014. máj. 8. 19:16
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Te esetleg oda jársz/jártál? Én pár hónapja tanulom a norvég nyelvet, és engem konkrétan az érdekelne, hogy feltétlenül muszáj megcsinálnom a Bergen-testet(jelentkezés előtt) vagy tudok angol nyelvű képzéseken is részt venni. Mindenhol azt olvastam, hogy először meg kell csinálni a Bergen-testet. Erről tudsz esetleg bővebb információt?
2014. máj. 9. 17:30
 7/14 anonim ***** válasza:

Attól függ,hogy milyen szakon szeretnél tanulni. Van nagyon sok, ahol angol nyelven is folyik az oktatás, és természetesen ahhoz nem kell norvég. Ha elmondod, milyen szak érdekel,akkor megnézem, hogy Bergenben lehet-e ott tanulni, vagy Norvégiában más egyetemen van-e lehetőség.

A Bergenstestet pedig Magyarországon nem lehet megcsinálni, az a felső fokú norvég nyelvvizsgát jelenti egyébként. Elég nehéz vizsga.

2014. máj. 9. 18:10
 8/14 A kérdező kommentje:
Biomérnökire szeretnék menni, az jó lenne ha te meg tudnád mondani, mert én csak norvég oldalakon találtam, de annyira még nem megy a nyelv.
2014. máj. 10. 19:16
 9/14 anonim ***** válasza:
De ez Bsc vagy Msc képzés lenne?
2014. máj. 10. 19:24
 10/14 anonim ***** válasza:
Mert a bergeni egyetemen sajnos Msc-t nem tanítanak angolul, csak Bsc-t.
2014. máj. 10. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!